Projesi ve Yapımı Tamamlanan İşler
Anasayfa > Projesi̇ Ve Yapımı Tamamlanan İşler > Tarihi İstiklal İlkokulu Restorasyonu

Yapının projeleri %60 oranında Valilik Katkı Payı Ödeneği  alınarak Belediyemiz tarafından hazırlatılmıştır. İzmir Kent Değerlerini Koruma ve Geliştirme Derneği ile yapılan ortak hizmet protokolü doğrultusunda restorasyon uygulama ihalesi Dernek tarafından yapılmıştır.
Uygulama maliyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kültür Varlıklarının Korunması ve Yaşatılması Mali Destek Programı kapsamında alınan destek ve Konak Belediyesi tarafından karşılanmıştır.
1900'lü yılların başında inşa edilen ve bir dönem 'İstiklal İlkokulu' olarak hizmet veren tarihi bina Kentimiz İzmir Derneği ile yaptığımız iş birliği doğrultusunda 'Yenilikçi Öğrenme Merkezi' olarak hizmet verecek.