Kardeş Şehirler
Anasayfa > Kardeş Şehirler > Yurt Dışı

Kosova - Prizren Belediyesi: 2002 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Kosova - Prizren Belediyesi ile özellikle ortak kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir. 

   

Bosna Hersek - Opcina Centra Sarajevo Belediyesi: 2007 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Bosna Hersek-Opcina Centra Sarajevo Belediyesi ile özellikle ortak kültürel ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Almanya - Hamburg Mitte Belediyesi: 2007 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Almanya - Hamburg Mitte Belediyesi ile özellikle ortak kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelerin düzenlenmesi ve ortak projelerden çalışılması ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

ABD - Newyork Brooklyn Belediyesi: 2009 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan ABD – Newyork Brooklyn Belediyesi ile özellikle kültürel, sosyal, ekonomik, turistik ve sportif faaliyetler ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

İtalya - Terni Belediyesi: 2010 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan İtalya – Terni Belediyesi ile özellikle kültürel, sosyal, ekonomik, turistik ve sportif faaliyetlerde bulunmak, somut işbirliği esaslarını geliştirmek, dostluğu pekiştirmek ve ilişkilerimizi güçlendirmek ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Almanya - Bonn Belediyesi: 2010 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Almanya - Bonn Belediyesi ile özellikle kültürel, sosyal, ekonomik, turistik ve sportif faaliyetlerde bulunmak, somut işbirliği esaslarını geliştirmek, dostluğu pekiştirmek ve güçlendirmek ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

     

Hırvatistan - Vukovar Belediyesi: 2012 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Hırvatistan – Vukovar Belediyesi ile özellikle iki kent adına, ekonomik, sosyal, sanat ve kültürel kalkınmayı geliştirerek daha güçlü bağlantılar kurma ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Bosna Hersek - Doboj Jug Belediyesi: 2016 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Bosna Hersek – Doboj Belediyesi ile özellikle iki belediye arasında eşgüdüm sağlamak ve deneyim paylaşımı gerçekleştirmek ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Makedonya - Bitola Belediyesi: 2013 tarihinden itibaren işbirliği yaptığımız Makedonya - Bitola Belediyesi ile özellikle sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti - Güzelyurt Belediyesi: 2020 tarihinden itibaren kardeş şehrimiz olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti -  Güzelyurt Belediyesi ile özellikle eğitim, turizm, kültür, sosyal ve ekonomik alanlarda işbirliği yapmak, karşılıklı yatırım ve projelerin geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.