KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Öğretmenler Günü’nde Konak’ta Büyük Onur

Öğretmenler Günü’nde Konak’ta Büyük Onur

25 Kasım 2022 Tarihinde Eklendi 514 Kez Okundu

Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü Mevlüt Kaplan’a verildi

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü Törenine katılan Başkan Batur, tüm öğretmenlerin gününü kutladı ve “Hasan Ali Yücel’in, Hakkı Tonguç’un izinde olan öğretmenlerimiz olduğu sürece umut bitmez. Ne mutlu sizler öğretmendiniz, bizleri yetiştirdiniz, güzel çocuklar yetiştirdiniz” dedi. Onur Ödülünü alan Mevlüt Kaplan da “Böyle değerli bir insanın ödülünü almak benim için büyük bir onur” sözleriyle duygularını ifade etti.

Konak Belediyesi, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği’nin (YKKED) onur gecesine ev sahipliği yaptı. Hem Öğretmenler Günü’nün kutlandığı hem de İvriz Köy Enstitüsü-Gazi Eğitim Enstitüsü çıkışlı emekli öğretmen, ilköğretim müfettişi, yazar, şair Mevlüt Kaplan’a Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülünün verildiği törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, YKKED Onursal Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Mevlüt Kaplan, oğlu Özgür Kaplan, Doç. Dr. Güzel Yücel, Av. Gökhan Bal, Kadri Tunçer, yazarlar Bilsen Başarır ve Bekir Yurdakul ile çok sayıda öğretmen katıldı.YKKED Mandolin Orkestrası’nın geleneksel konseri ve Mevlüt Kaplan’ı anlatan kısa film gösterimiyle başlayan törende duygulu anlar yaşandı.

Batur: Umut bitmez

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, tören öncesi yaptığı konuşmada Mevlüt Kaplan’ın ömrünü çocuklara, eğitime, öğretime adadığını, halen de üretkenliğinin devam ettiğini vurguladı. Başkan Batur, aydınlık bir Türkiye için umutlu olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:

 “Ülkede gelinen noktada, eğitim sistemi anlamında umutsuzluğa kapılanlar olabilir. Ama umutsuzluğa kapılmamak lazım, bizlere umutsuzluk yakışmaz. Sizler Hasan Ali Yücel’in ve Hakkı Tonguç’un izinde olan öğretmenlerimiz ve yeni nesil öğretmenlerimizle hepimiz mücadele yolunda, dayanışma içinde ve kararlı olmalıyız. “Hasan Ali Yücel’in, Hakkı Tonguç’unizinde olan öğretmenlerimiz olduğu sürece umut bitmez. Hukukun ve adaletin tecelli ettiği, çocuklarımızın geleceklerinden kuşku duymadığı, aydınlık bir Türkiye yakın. Ne mutlu sizler öğretmendiniz, bizleri yetiştirdiniz, güzel çocuklar yetiştirdiniz.”

Mevlüt Kaplan: Benim için büyük bir onur

“Beni çok övdü arkadaşlarım, ben bu gazla daha çok giderim” sözleriyle konuşmasına esprili bir başlangıç yapan Mevlüt Kaplan ise “Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülü almak bana göre çok önemli. Çünkü benden önce bu ödülü alan arkadaşlarıma baktığım zaman bu insanların ülke için, ulus için, köy, köy eğitimi ve köy edebiyatı için neler çektiklerini çok iyi biliyorum. Aramızdan ayrılanları saygıyla anıyorum, yaşayanlara uzun ömürler diliyorum. Böyle değerli bir insanın ödülünü almak benim için büyük bir onur” dedi.

Duygulu: Öğretmen toplumun lideridir

YKKED Genel Başkanı Prof. Dr. Ethem Duygulu, tören açılış konuşmasında YKKED olarak Cumhuriyet devrimlerini yeniden yeşertmek için çalıştıklarını ifade etti. “Öğretmen toplumun lideridir, önderlik yapar, rol modeldir” diyen Duygulu şöyle konuştu:

“Biz gururlu insanlarız, el avuç açmayız. Biz toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, Atatürkçülüğü ve laikliği korumak ve savunmak ve Cumhuriyet devrimlerini yeniden yeşertmek için çalışan küçük gibi gözüken ama etkili bir topluluk olarak görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Bize destek verdiği için Sayın Başkanımız Abdül Batur’a, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına, bileşen ve üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu onurlu, gururlu günde burada olmaktan mutluyuz.”

Kocabaş: Mevlüt Kaplan Cumhuriyetin eğitim devriminin eseridir

YKKED Onursal Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, Mevlüt Kaplan’ın Cumhuriyetin eğitim devriminin eseri olduğunu vurguladı ve “Bugün Mustafa Necati Öğretmenlik Onur Ödülünü İvriz Köy Enstitülü Mevlüt Kaplan’a vereceğiz. Bugün bu ödül bir kitapla taçlandı. Matbaadan bugün çıkan, imece yayınlanan bu kitabı Türk düşün ve kültür dünyamıza sevgiyle armağan ediyoruz” diye konuştu.

Yücel: Kitap zihni, bilinci açan bir anahtardır

Doç. Dr. Güzel Yücel de Mevlüt Kaplan’ın Hasan Ali Yücel’le olan anılarını anlattı.  Yücel, Kaplan’ın üretkenliği ve yaratıcılığının Köy Enstitülü olmaktan geldiğini ifade ederek, “Mevlüt Kaplan ve Köy Enstitülü öğretmenler sadece öğretmen değil. Onlar, bütün bu coğrafyanın tarihini, bitkisine folklorüne kadar yazarak anlattılar. Kitap zihni, bilinci açan bir anahtardır. Mevlüt Kaplan Amcanın bu yaşına kadar gelen bu yaratıcılığı, üretkenliğini tetikleyen Köy Enstitülerindeki eğitimin nasıl canlı olduğunu, kendisinin dediği gibi hayatın içinden olduğunu gösteriyor” dedi.

Özgür Kaplan: Ailemiz için şeref

Aile adına konuşan,Mevlüt Kaplan’ın oğlu Özgür Kaplan, “Bugün ailemiz için çok kıymetli bir şerefi paylaşmak için buradayız. Özellikle Mustafa Kemal Atatürk’ün bakanı, cehaletin yerine bilgiyi, karanlığın yerine aydınlığı, nefretin yerine hoşgörüyü koymalıyız diyen Mustafa Necati ve Mevlüt Kaplan’ın adını yan yana koyduğu için YKKED’ye teşekkür ediyorum” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu