KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Modern Çehre, Sağlıklı Alışveriş

Modern Çehre, Sağlıklı Alışveriş

13 Kasım 2020 Tarihinde Eklendi 692 Kez Okundu

Kahramanlar’dan Batur’a pazar teşekkürü

Kapalı alanda kurulmaya başlanan Kahramanlar pazarı, hem vatandaşı mutlu etti hem de esnafı. Vatandaşlar, pazarı ziyarete giden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür ederken, esnaf da “Yağmur, çamur derdimiz bitti” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sokak arasından Kahramanlar Otoparkı’nın alt katına taşınan Kahramanlar pazaryerini ziyaret etti. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Batur’a, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ile İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen de eşlik etti. Alışverişe gelen vatandaşlarla ve pazar esnafıyla sohbet eden Batur, “Burada en büyük teşekkürümüz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e... Bölge sakinlerimizin, sokak arasında kurulan pazarın kapalı bir alana taşınması için yoğun talebi vardı. Biz de vakit kaybetmeden konuyu Başkanımız Tunç Soyer’e götürdük ve otoparkın alt katının kullanılabileceğini ilettik. O da bize tam destek vererek, yanımızda yer aldı. Hiç vakit kaybetmeden gerekli işlemlerin başlatılmasını sağladı. Biz de hazırlıkları kısa sürede tamamlayarak ve pandemi dönemi düzenlenmelerini de sağlayarak pazarımızı açtık” dedi. Bölge halkının artık daha sağlıklı, güvenli bir ortamda alışveriş yaptığını, esnafın çalışma koşullarının da daha iyi olduğunu belirten Başkan Batur, “Bu nedenle biz de mutluyuz. Hemşehrilerimiz için, Konak için çalışıyoruz; görevimiz bu” diye konuştu. Pazaryerlerinde zabıta ekiplerinin de görev başında olduğunu vurgulayan Batur, hem vatandaşlardan hem de esnaftan salgın döneminde alınan önlemlere, tam olarak uyulmasını da istedi.

Vatandaş memnun

Kapalı bir pazaryerine kavuşmak için bekleyen mahalle sakinleri ile esnaf da yeni dönemden memnun.

Taleplerini kısa sürede yerine getirdiği için Başkan Batur’a teşekkür eden vatandaşlar, “Sokakta kurulan pazaryerinin aksine, birbirinden mesafeli kurulan tezgâhlar arasında, gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceğiz. Kışın yağan yağmurdan, soğuktan, yazın sıcağından etkilenmeden pazarda dolaşabileceğiz. Sesimize kulak veren değerli Başkanımız Abdül Batur’a teşekkür ederiz” diyor.

“Bundan iyisi olamazdı”

Artık yağmurdan, çamurdan ve yazın sıcağından endişe etmelerine gerek kalmadığını dile getiren pazar esnafı ise şöyle konuşuyor: “Özellikle yağmurlu ve rüzgârlı günlerde şemsiyelerin devrilme sorunundan kurtulduk. Yağmur, çamur derdimiz bitti. Arzu ettiğimiz sağlıklı, modern koşullarda satış yapma imkânına kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Bundan daha iyisi olamazdı.”

Gün boyu temiz hava alıyor

Her hafta cuma günü kurulan pazarda yaklaşık 150 tezgâh açılıyor. Sebze-meyve, şarküteri, balık ve kuru gıdaların ayrı alanlarda satıldığı, aydınlatmalarının özenle yapıldığı pazaryerinde, yan cephelerdeki açıklık, alanın gün boyu temiz hava almasını sağlıyor. Pazaryeri, vatandaşlara modern çehresiyle, sağlıklı koşullarda alışveriş yapma ortamı sunuyor.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu