Anasayfa > Haberler > Millet Pazaryeri Çözüme Kavuştu

Millet Pazaryeri Çözüme Kavuştu

06 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 1319 Kez Okundu

Konak’ın en eski semt pazarlarından Millet Semt Pazarı, Konak Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan karar doğrultusunda, bu ay sonunda hizmete girecek olan Toros Pazaryeri’ne taşınacak. Mahalle sakinlerinin pazaryerine ulaşım ise belediyenin ücretsiz servis hizmeti ile sağlanacak.

Esnaf da Vatandaş da Mağdur Olmayacak

Yıllardır cumartesi günleri Arı Caddesi üzerinde kurulan Millet Semt Pazarı’nın, bir vatandaş tarafından açılan dava sonucu kapatılmasına karar verildi. İzmir 3. İdari Mahkemesi’nde alınan kararın Konak Belediyesi’ne tebliğ edilmesiyle 30 günlük karar uygulama sürecine girildi. Konu, belediye meclisine taşınırken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yaptığı açıklamada pazaryeri sorununu çözüme kavuşturmak için İzmir Pazarcılar Esnafı Odası ve pazaryeri esnafıyla görüşerek süreci vatandaşların mağdur olmaması için titizlikle yürüttüklerini dile getirdi. Belediyenin Ocak ayı ilk oturumunda konu ile ilgili konuşan Başkan Batur, “Millet Semt Pazarı, Arı Caddesi üzerinde Cumartesi günleri kurulan bir pazarımızdı. Daha sonra bir vatandaşımız sokakta kurulan pazar ile ilgili bir dava açmış ve davayı kazanmış. Mahkeme kararıyla bu pazar buradan kaldırılıyor. Yani orada pazar kurulması artık hukuken mümkün değil. İzmir Pazarcılar Esnafı Odası Başkanı Hamdin Erişen ve oda üyeleriyle yaptığımız toplantıda Millet Pazarı’nın, oradaki pazarcı esnafının ve oradan alışverişini yapan halkın mağdur olmaması için Toros Kapalı Pazaryeri’nde salı günleri kurulması kararı alındı.Özellikle ulaşım konusunda sıkıntı yaşayacak vatandaşlarımız için Millet Mahallesi’nden Toros Kapalı Pazaryeri’ne servis koyarak vatandaşlarımızı oraya taşıyacağız. Böylelikle Yeni pazaryeri olan Toros Kapalı pazaryerine ulaşma konusunda mahalle sakinleri hiçbir sorun yaşamayacak ” dedi.