KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Kurtuluş Müzesi İçin İlk Adım Atıldı

Kurtuluş Müzesi İçin İlk Adım Atıldı

05 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 617 Kez Okundu

Konak Belediye Meclisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümünde kente kazandırılacak Kurtuluş Müzesi için oybirliği yaptı; tarihi Alanyalı Konağı’nın, Kurtuluş Müzesi olarak hazırlanması için Başkan Batur’a yetki verdi. 

Konak Belediye Meclisi mart ayı ikinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıyı yöneten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, oturum başlangıcında meclis üyelerini, Bitlis’te meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerlerimizin anısına saygı duruşunda bulunmaya davet etti. Tüm ülkeyi yasa boğan şehitlerimizin anısına saygı duruşunun ardından şehit yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlere de acil şifalar dileklerinde bulunuldu ve gündem maddelerine geçildi. Konak Belediyesi’nin mart ayı ikinci meclis toplantısına damga vuran madde ise restorasyonu Konak Belediyesi’nce yapılan tarihi Alanyalı Konağı’nın, Kurtuluş Müzesi olarak kent yaşamına yeniden kazandırılması amacıyla hazırlanan protokole imza yetkisinin Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a oy birliği ile verilmesi oldu. Başkan Batur, Konak Belediye Meclisinin aldığı karar ile Cumhuriyetin 100. yılına yakışan önemli bir çalışmanın temelini attığını söyledi. Tarihi Alanyalı Konağı’nın “Kurtuluşumuzun 100. Yılı Anı Evi (Kurtuluş Müzesi) olarak kullanılması amacıyla hazırlanan hizmet protokolünün imzalanması için Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a yetki verilmesi ile birlikte Kurtuluş Müzesi için yapılacak çalışmalar da start almış oldu. 

100. yıla yakışan eser

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünde İzmir’e önemli ve anlamlı bir eser kazandırılacağının altını çizen Başkan Batur şöyle konuştu:
“Özellikle Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümünde böyle bir eserin kazandırılması gerçekten çok iyi, çok anlamlı bir çalışma olacak. Bugün, çok önemli bir çalışmanın temeli atıldı. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e de duyarlı yaklaşımı, bu projeye olan katkıları, projenin Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümüne yetişmesi konusunda aynı prensiple hareket etmesi ve bu konudaki karlılığı için ayrıca teşekkür ediyorum.” 
Başkan Batur, Kurtuluş Müzesi ile ilgili çalışmalar için kurulacak komisyona başkanlık edecek olan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Kutlama Kurulu Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Ulvi Puğ’a söz verdi. Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılında İzmir’e bir Kurtuluş Müzesi kazandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Puğ, “İzmir’de bu dönem biz çok şanslıyız çünkü Konak’ta da büyükşehirde de hem kalbi hem de aklı vatan, millet sevgisi ve hizmet aşkı ile dolu olarak çalışan iki yöneticimiz var. Aynı zamanda birçok önemli Milli bayramımızın yüzüncü yıllarını kutlama onuru ve sorumluluğu da bu döneme denk geliyor.  Atatürkçülüğün başkenti İzmir’e Cumhuriyetimizin yüzüncü yıldönümünde bir Kurtuluş Müzesi kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz” dedi. 

Kentsel dönüşüm için çalışmalar hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz hafta kabul edilen, kentteki hasarlı, riskli yapıların hak kaybı yaşanmadan dönüşümüne ilişkin kararla ilgili önergeler de mecliste görüşüldü. Karara uygun olarak Hatay ve Alsancak bölgelerinde mevcut plandaki durumu korunacak alan sınırlarının belirlenmesi ve bu alanlar için yapılacak düzenlemelerle ilgili iki önerge Kentsel Dönüşüm ve İmar Komisyonlarına havale edildi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, komisyonlara gönderilen önergeler için meclisi önümüzdeki hafta olağanüstü toplayacaklarını ifade ederek, “Büyükşehirden konsensüs ile onaylanan, kent içindeki dönüşümü teşvik edecek mevcut plandaki durumu korunacak alanların belirlenmesi ile ilgili teknik arkadaşlarımız tarafından Konak’ta iki bölge seçildi. Önümüzdeki hafta olağanüstü bir meclis yaparak Büyükşehire gönderilmesi ve vatandaşında bu konuda içinin rahatlaması gerekiyor” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
58 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
93 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
67 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
95 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
91 Kez Okundu