KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak,TAFISA’ya Tam Üye Oldu

Konak,TAFISA’ya Tam Üye Oldu

26 Temmuz 2022 Tarihinde Eklendi 379 Kez Okundu

Slovenya’da yapılan TAFISA genel kurulunda tam üyeliğe kabul edilen Konak Belediyesi, 2022 yılında Türkiye’de üyeliği kabul edilen tek kurum oldu.

TheAssociationFor International SportforAll (TAFISA - Uluslararası Herkes İçin Spor Derneği) tarafından Slovenya’nın Portoroz kentinde yapılan genel kurul toplantısında Konak Belediyesi’nin tam üyeliği kabul edildi. 1991’den bu yana faaliyette olan ve herkes için sporu destekleyen kuruluşun, 27’nci genel kurulunda aldığı karar ile Türkiye’de 2022 yılında üyeliği kabul edilen tek kurum ve yerel yönetim Konak Belediyesi oldu. TAFISA üyeliğiyle uluslararası alanda adını spor ve aktif yaşam ile duyurma şansı yakalayan Konak Belediyesi, aynı zamanda tüm dünyada TAFISA üyesi ülke ve şehirler tarafından kutlanan World Challenge Day(Dünya Hareketsizliğe Karşı Mücadele Günü), World WalkingDay (Dünya Yürüyüş Günü), TAFISA Misyonu 2030 Çalıştayları, Aktif Şehirler girişimleri, Geleneksel Spor ve Oyun girişimleri gibi faaliyetlerle birlikte TAFISA Dünya Kongrelerine, Dünya ve Bölgesel Spor faaliyetlerine katılma hakkını da elde etti.

TAFISA nedir?

Herkes için spor alanında öncü bir kuruluş olan TAFISA’nın dünyanın 170’i aşkın ülkesinde 373’ün üzerinde üye kuruluşu bulunuyor. 1991’den bu yana faaliyette olan uluslararası örgüt, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa Konseyi (EU), Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Sport Accord gibi kurumlar tarafından da tanınıyor ve ortak projeler üretiyor. World Challenge Day (Dünya Hareketsizliğe Karşı Mücadele Günü), World WalkingDay (Dünya Yürüyüş Günü) gibi etkinlikleriyle dünyada ses getiren TAFISA’nın bu etkinlikleri Türkiye’de de büyük ilgi görüyor. Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan TAFISA, Almanya'nın Frankfurt kentindeki hukuk mahkemesinde kayıtlı.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu