KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta Sağanak Yağış Mesaisi

Konak’ta Sağanak Yağış Mesaisi

13 Ocak 2021 Tarihinde Eklendi 777 Kez Okundu

İzmir’de etkili olan ve gece saatlerinde şiddetini artıran kuvvetli sağanak yağış sebebiyle Konak Belediyesi’nin Fen İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tam kadro çalıştı. Metrekareye 77,9 kilogram yağışın düştüğü Konak'ta gece boyunca teyakkuzda olan ekipler ağaç devrilmesi ve su baskınlarına anında müdahale ederken, koordineli bir şekilde yürütülen çalışmalar sonucu ilçede hayat normale döndü.

Yağışın etkili olduğu gece boyunca nöbette olan Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, gelen tüm ihbarları değerlendirdi. Vatandaşların can ve mal güvenliği için sabahın erken saatlerine dek çalışan ekipler, yaşanan olumsuzluklara anında müdahale etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve sokaklarda yağmur ve sert rüzgarın etkisiyle devrilen ağaçlara müdahale ederken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de özellikle riskli bölgelerde önlemlerini artırdı. Yağmurun dinmesinin ardından sabah saatlerinde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler kepçe, kamyon ve süpürge araçlarını yağmurun etkilerini bir an önce giderebilmek için seferber etti.

Sokak sokak çalışma

Yağıştan en çok etkilenen Lale, Vezirağa ve Küçükada Mahalleleri’nde başlayan çalışmalar kapsamında, sökülen asfalt parçaları, sürüklenen toprak ve mil yığınları nedeni ile tıkanan mazgallar temizlendi. Biriken çamur yığınları ise yıkama araçları ile giderildi. Kemeraltı Çarşısı, merdivenli sokaklar ve yamaçlarda kalan bölgeler de kontrol edilerek gerekli çalışmalar tamamlandı. Özellikle yağmur ve su baskınından zarar gören 920, 872, 873 Sokaklar yıkama aracı ile yıkandı, 691/3 Sokak ve çevresinde kum ve çamur temizliği yapıldı, 1.Beyler, 876 Sokak ve çevre sokaklarda da temizlik ve yıkama çalışmaları yapıldı. Öte yandan belediye ekipleri ilçedeki tüm sokaklara girerek tüm mahallerdeki mazgalların kontrolünü gerçekleştirdi, tıkalı olanlar olarak temizlendi. Mahalle muhtarları ve vatandaştan iletilen şikayet ve talepler için ekipler hazır beklerken kontrol ekipleri de herhangi bir olumsuzluğa karşı tespitlerine devam ediyor.

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu