Anasayfa > Haberler > Konak’ta Klimalara Estetik Müdahale

Konak’ta Klimalara Estetik Müdahale

04 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 734 Kez Okundu

Konak Belediyesi, tarihi değerleri ve kültür dokusuyla büyük bir turizm potansiyeli taşıyan Konak’ta binaların dış cephelerinde yer alan klimalar yüzünden yaşanan görsel kirliliği önlemek için harekete geçti. Belediyenin ocak ayı meclisinde gündeme gelen öneri karara bağlandığında, klima dış ünite saklama detaylarını içermeyen hiçbir bina projesine onay verilmeyecek.

“Kent Estetiği Esas Sorumluluğumuz”

Konak’ın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginliklerle eşsiz bir ilçe olduğuna dikkat çeken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kent estetiğini sağlamanın belediyelerin esas sorumlulukları arasında yer aldığına işaret etti. Batur, “Bizim Konak’ta ilk önceliklerimizden biri de bu. Kentimizin sahip olduğu eşsiz turizm değerini ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle kentimizin siluetini korumak, tarihi yapılarımızı ayağa kaldırmak için de kararlı bir duruş sergiliyoruz. Konak’ta yüksek yapılaşmaya izin vermeyeceğimizi söylemiştik. Kentte özellikle klimalar yüzünden yaşanan ve vatandaşlarımızın da çok şikayet ettiği görüntü kirliliğinin de önüne geçmek istiyoruz. Meclisimizden karar çıktığında, mimar meslektaşlarım projelerinde nasıl merdivenlerin, kapıların, pencerelerin detayını veriyorsa, klima saklama detayını da çizecek. Bu detay olmadan da projeye onay verilmeyecek” diye konuştu. Batur, klimaların gizlenmesinin kent estetiğinin sağlanması bakımından zorunluluk olduğunu da sözlerine ekledi.