KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta İmzalar Güçlü Kadınlar İçin Atıldı

Konak’ta İmzalar Güçlü Kadınlar İçin Atıldı

09 Mayıs 2023 Tarihinde Eklendi 363 Kez Okundu

Konak Belediyesi ile İzmir Soroptimist Kulübü arasında “Kız Kardeşler El Ele” projesi için yapılan imza töreninde konuşan Başkan Batur, “Kadınlara, çocuklara ve gençlere dönük her çalışma için biz hazırız. Kadınların sadece iş hayatında değil, toplumun her alanında daha çok yer almasını destekliyoruz” dedi.

Yerel yönetim ve sivil toplum işbirliklerinde kadın dernekleriyle örnek çalışmalara imza atan Konak Belediyesi, bu kez İzmir Soroptimist Kulübü’yle birlikte kadınların istihdama katılımını destekleyen bir projeyi daha başlattı. İzmir Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Karaok ve yönetim kurulu üyelerini konuk eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Kız Kardeşler El Ele” projesinin hayata geçirilmesi için imza attı. Yapılan protokol kapsamında verilecek eğitim programını tamamlayan Konaklı kadınlar iş dünyasına girmek için önemli bir bilgi birikimi ve donanım edinmiş olacak.

“Kadın dernekleriyle işbirliği halindeyiz”

Konak Belediyesi’nin kadın dernekleriyle birlikte birçok projeye imza attığını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, semt merkezlerinin Konak’ta kadınlar için büyük bir güç olduğunu dile getirdi. Başkan Batur, “Semt merkezlerimiz, kadınları destekleyen, çok önemli bir hizmetimiz. On altı semt merkezimiz var. Başta kadınlar olmak üzere çocuk ve gençlerin yararlandığı bu merkezlerimizin çoğu, dezavantajlı bölgelerde yer alıyor. Biz Konak Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşlarıyla, özellikle de kadın dernekleriyle işbirliği halindeyiz ve birlikte üretilen projeleri, çalışmaları önemsiyoruz. Yaklaşık 27 proje yaptık şimdiye kadar ve her bir proje olumlu, netice aldığımız projelerdi. Kadınlara, çocuklara ve gençlere dönük her çalışma için biz hazırız. Kadınların sadece iş hayatında değil, toplumun her alanında daha çok yer almasını destekliyoruz” diye konuştu.

Hedef Konak’la aşıldı

Başkan Batur’a, desteği için teşekkürlerini ileten İzmir Soroptimist Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Şükran Karaok, proje hedeflerini anlattı. Karaok, Konak Belediyesi’yle imzalanan protokol sayesinde planladıklarından daha fazla kadına ulaşma şansı bulduklarını ifade ederek, “Bu projemizde ‘kız kardeşler el ele’ dedik. Lise ve üniversite mezunu 18-45 yaş arası kadınlarımıza eğitim vererek donanımlarını artırma hedefiyle yola çıktık. Hedefimiz, cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yüz kadına ulaşmaktı. Sizin sayenizde yüz kadını da aştık. Kız kardeşler el ele projesindeki eğimlere, kadınlardan da bize gelen talep üzerine e-ticaret eğitimini de ekledik. Bu projeyi,eylül ayında Konak Kadın Kooperatifiyle birlikte sürdürmek istiyoruz” dedi.

Eğitim programından ilk etapta 30 kadın yararlanacak

Kadınların girişimci olmaları ve istihdama katılmaları için değişen dünyada teknolojinin hızla gelişmesine ayak uydurarak dijital ortamda bilgilenmelerini hedefleyen proje kapsamında Konak’ta yaşayan 30 kadının istihdam edilmesi planlanıyor. Kadınların iş hayatında ihtiyaçları olabilecek, bilgi ve becerilerini geliştirmeyi sağlayacak eğitim programında ise etkili İletişim, mülakat, CV hazırlama, diksiyon, medya okuryazarlığı, öfke kontrolü, stresle başa çıkma yöntemleri, zaman yönetimi, fırsat eşitliği, hak temelli kadın hakları ve şiddet, e-ticarette başarılı olmanın önemi, e-ticarette site tasarımı, dijital pazarlama, pazaryerinden satış, arama motorları pazarlaması,  seo,  e-ticarette ödeme sistemleri, e-ticarette kargo ve lojistik, -sosyal medya pazarlaması,  ürün çekimi, canva tasarım, panel eğitimi yer alıyor.Konak Belediyesi ve İzmir Soroptimist Kulübü işbirliğinde, Ideasoft’un katkılarıyla gerçekleştirilen projede ilk etapta 30 kadın eğitim alacak. 15 saatlik eğitim programı tamamlandığında katılımcılar sertifika alacak.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
373 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu