Anasayfa > Haberler > Konak’ta Çöp Evlere Geçit Yok!

Konak’ta Çöp Evlere Geçit Yok!

21 Şubat 2022 Tarihinde Eklendi 372 Kez Okundu

ÜÇ ODALI DAİREDEN DÖRT KAMYON ÇÖP TEMİZLENDİ

Vatandaşlardan gelen çöp evihbarlarını değerlendirerek hızla harekete geçen Konak Belediyesi ekipleri, gittikleri üç odalı bir apartman dairesinden 4 kamyon dolusu, yaklaşık 12 ton çöp ve atık eşya çıkardı.

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Çevre Temizlik Zabıta Amirliği’ne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen çöp ev ihbarlarını değerlendirerek hızla müdahale ediyor. Ekipler son olarak Güzelyalı 60 Sokak’ta bulunan bir apartman dairesinden kötü kokular geldiği yönünde yapılan şikâyeti değerlendirdi. Adrese giden ekipler, tavana kadar eşyalarla dolu bir evle karşılaştı. Yıllardır yalnız yaşayan ev sahibini ikna eden ekiplerhızla temizliğe girişti.

İki günde temizlendi

Üç odalı apartman dairesinin tüm odalarını kullanılmaz durumdaki ev eşyaları, giysiler, plastikler, atık elektronik eşyalar ve hurdalarla tıka basa dolduran vatandaşın evi, iki gün süren çalışmaların ardından temizlendi. Evden 4 kamyon dolusu, yaklaşık 12 ton atık eşya ve çöp çıkarıldı. Temizliğin ardından dairetepeden tırnağa dezenfekteedildi.

49 çöp ev temizlendi

Konak Belediyesi ekiplerinin 2021 yılında temizlediği çöp evlerin sayısı ise 49. Ekipler gelen ihbarları değerlendirerek, evleri hızla temizliyor. Çöp ev ihbarları belediyenin (0232) 4845300 telefon numarasından 1213 dahili hattı aranarak yapılabiliyor. Şikâyetler, Konak Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden de iletilebiliyor. İhbar için https://www.konak.bel.tr/InoApp/HIM linkinden şikâyet dilekçesi oluşturulması gerekiyor.