Anasayfa > Haberler > Konak’ta Çocuk Parkına Saldırı

Konak’ta Çocuk Parkına Saldırı

28 Nisan 2022 Tarihinde Eklendi 218 Kez Okundu

Levent Mahallesi’nin tek parkı kullanılamaz hale geldi. Parka büyük zarar veren saldırganlar bankları söktü, salıncakları bozdu, duvarları yıktı. Yeni dikilen fidanlara da acımayan saldırganlar, mahallenin tek parkını bayram öncesi çocukların elinden aldı.

Konak Belediyesi’nin Levent Mahallesi muhtarından ve mahalle sakinlerinden gelen talep üzerine, yeni kurduğu çocuk parkına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce büyük zarar verildi. Konak Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı denetim ekipleri mahalledeki tek parka bakım için gittiklerinde korkunç manzarayla karşılaştı. Ekipler, parkın bayram öncesi kullanılamaz hale getirildiğini tespit etti.

Duvarları yıkıp, fidanları söktüler

Saldırganlar 200 bin TL’lik bir bedelle kurulan ve düzenli olarak bakımı yapılan parka acımadı. Bankları sökülen parkın, çocuk salıncakları kullanılamaz hale getirildi. Parkın duvarlarını da yıkan saldırganlar, yeni dikilen fidanları söktü. Parkta 20 bin TL’lik zarar meydana geldiği tespit edildi.

“Konak’a, emeklerimize saygısızlık”

Konak’ta mevcut yapılaşma nedeniyle yeşil alan bulmakta, park alanı oluşturmakta çok zorlandıklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Biz çocuklarımız aileleriyle birlikte iyi vakit geçirsin, nefes alsın diye bulduğumuz her alanda ilçemize park kazandırmaya çalışırken, yepyeni, pırıl pırıl parkımızın getirildiği hale bakın. Gerçekten çok üzücü… Ekiplerimiz parklarımızı kurmak, bakımını yapmak için çok çalışıyor. Bu yapılan Konak’a, Konaklı hemşehrilerimize, özellikle çocuklarımıza büyük bir saygısızlık. Bizlerin emeğine de saygısızlık. Bayram öncesi güzelim alana zarar verip, parkı çocuklarımızın elinden aldılar. Yapılan büyük bir ayıptır, kötülüktür. Biz parkımızı en kısa sürede yeniden kurup çocuklarımızın yüzünü yine güldüreceğiz” diye konuştu.