KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta 23 Nisan’a Coşkulu Kutlama

Konak’ta 23 Nisan’a Coşkulu Kutlama

20 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 330 Kez Okundu

Batur: 14 Mayıs akşamı baharlar gelecek, çocuklar bambaşka gülecek

Konak Belediyesi’nin Gültepe Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirdiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk sunum töreninde konuşan Başkan Batur, “14 Mayıs akşamı baharın bambaşka geleceğine inanıyorum. Çiçekler bambaşka açacak, çocuklar bambaşka gülecek, kadınların yüzü gülecek, vatandaşlarımızın yüzü gülecek. Bütün kalbimle inanıyorum, Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği kurumlarla yönetilecek. 14 Mayıs’ta, sana söz baharlar gelecek” dedi.

Konaklılar, 23 Nisan coşkusunu Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gültepe Meydanı’nda gerçekleştirdiği Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni ve zeybek gösterisiyle yaşadı. Kortej eşliğinde meydana girilmesiyle başlayan törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, Deva Partisi Konak İlçe Başkanı Ali Rıza Uygur, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım,CHP Konak İlçe kadın ve gençlik kolları, Millet İttifakı ilçe örgütleri yöneticileri,Konak Belediyesi meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri, oda ve vakıfların temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bando Rumeli’nin marşları eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını heyecanla sallayan çocukların neşesinin damga vurduğu törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından anıta çelenk koydu. Törende, Özgün Halk Dansları Topluluğu miniklerinin zeybek gösterisi ise büyük alkış aldı.

Abdül Batur: Sana söz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Baturtörende yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği cumhuriyetin değerlerinin önemini vurguladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Batur, “Sana söz, baharlar gelecek” diyerek 14 Mayıs akşamı yine bir bayram yaşayacaklarını dile getirdiği sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mustafa Kemal Atatürk öyle bir dahi ki, cumhuriyet kurulmadan üç yıl önce TBMM’yi kuruyor. Anadolu’nun her köşesinden gelen üyelerle, ortak hareketle, dayanışma ruhuyla, gelecekle ilgili kararların alınacağı bir çalışmayı başlatıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, cumhuriyetimizi kurmak için, halkın daha iyi yaşaması için çalışmış, cumhuriyetin kurumlarını bunun için kurmuşlar. Cumhuriyetin değerlerini koruyan kurumlarımız çok önemli. 14 Mayıs akşamı baharın bambaşka geleceğine inanıyorum. Çiçekler bambaşka açacak, çocuklar bambaşka gülecek, kadınların yüzü gülecek, vatandaşlarımızın yüzü gülecek. Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği kurumlarla yönetilmeye devam edecek, bütün kalbimle inanıyorum. Cumhuriyetimizi bize emanet edenUlu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. 14 Mayıs’ta, sana söz baharlar gelecek, sana söz Bay Kemal sözünden dönmeyecek.”

Küçükoğullarından: 14 Mayıs’tan sonra hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde ulusal egemenlik sevincinin tüm dünya çocuklarıyla paylaşıldığını vurguladı. Küçükoğullarından, “Ülkemizin, milletimizin, dünyanın, insanlığın geleceği ve barışa katkısı açısından büyük önem taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçli kutlarken geleceğimizin güvencesi olan sevgili yavrularımızın en donanımlı şekilde yetişmesi için daha fazla çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Sevgili çocuklar, sevgili gençler, aydınlık geleceğimizin aydınlık yüzleri, sizin şahsınızda dünya çocuklarının bayramını kutluyor, gözlerinizden öpüyorum.Bütün çocuklara barış, sevgi ve mutluluk dolu bir dünya temenni ediyorum” ifadelerine yer verdiği konuşmasını “14 Mayıs’tan sonra hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” sözleriyle bitirdi.


Foto Galeri

Son Haberler
23 Nisan’da Konak’ın Müzeleri Doldu Taştı

24 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
17 Kez Okundu

Konak’ta Çocuk Başkanlardan Anlamlı Mesaj

23 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
33 Kez Okundu

Başkan Mutlu'dan Çocuklara Lunapark Sürprizi

23 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
27 Kez Okundu

Konak'ta 23 Nisan Coşkusu Erken Başladı

21 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
277 Kez Okundu

Başkan Mutlu’dan Mert Fırat’la Konak Turu

19 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
104 Kez Okundu