KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ta 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı

Konak’ta 19 Mayıs Coşkusu Yaşandı

20 Mayıs 2023 Tarihinde Eklendi 301 Kez Okundu

Batur: Ülkemizin aydınlık yarınları için kazanmak zorundayız

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gültepe Meydanı’nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada “kazanacağız” vurgusu yaparak, “Mustafa Kemal Atatürk, yok olmakta olan bir ulusu yeninde ayağa kaldırdı. O zor şartlarda ulusu kurtaran bir Mustafa Kemal vardı. Bugün, 100 yıl sonra, Anadolu’nun bağrından çıkmış bir Kemal geliyor; Kemal Kılıçdaroğlu. Onu, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Çankaya Köşkü’ne çıkaracağız” dedi.

Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gültepe Meydanı’nda gerçekleştirdiği Atatürk Anıtı’na çelenk sunum töreni bu yıl da coşku içinde gerçekleşti. Başta Gültepeliler olmak üzere Konaklıların akın ettiği törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, kadın ve gençlik kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan tören, Konak Belediye Başkanlığı, CHP Konak İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti Konak İlçe Başkanlığı çelenklerinin anıta konmasıyla devam etti.

Batur:Vatanını sevenler olarak mücadele ediyoruz

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milli mücadeleyle birlikte demokrasi için de çalıştığının altını çizdi. Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini işaret eden Başkan Batur, cumhuriyetin değerlerine ve kurumlarına sahip çıkacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

“Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bundan 104 yıl önce bir yandan milli mücadeleyi başlatırken bir yandan da cumhuriyetin hazırlıklarını yaptılar. Yani, tek adam rejimi değil parlamenter sistemin oluşması ve insanların demokrasiyle kucaklaşması için çalışma yürüttüler. Gerçekten de Atatürk’e minnet borçluyuz. Geldiğimiz noktada, cumhuriyetimizin temel kurumlarının ortadan kaldırılması, ilkelerinin yok edilmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Buna rağmen vatanını sevenler olarak mücadele ediyoruz. Umutsuzluk içinde değiliz. Umudumuzu kaybetmiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk yok olmakta olan bir ulusu yeniden ayağa kaldırdı. Bugün nefes alabiliyorsak Atatürk’e borçluyuz. O zor şartlarda ulusu kurtaran bir Mustafa Kemal vardı. Bugün, 100 yıl sonra, Anadolu’nun bağrından çıkmış bir Kemal geliyor; Kemal Kılıçdaroğlu. Onu, Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan Çankaya Köşkü’ne çıkaracağız. Çocuklarımız için, torunlarımız için, bu ülkenin aydınlık yarınları için kazanmak zorundayız. Bayramımız kutlu olsun, her şey çok güzel olacak.”

Küçükoğullarından: Türk Milleti demokrasimizin bozulmasına fırsat vermeyecek

CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ise gençleri sandığa çağırdığı konuşmasında, milli mücadele dönemindeki azim ve kararlılığın bugün de yaşanması gerektiğini ifade etti. Küçükoğullarından sözlerini, “19 Mayıs, tarihimizin önemli dönüm noktalarındandır. ‘Türk Milletini yine milletin azmi ve kararlılığı kurtaracaktır’ diyen Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk, insanımızı arkasına alarak milli mücadeleyi başlatmış, tüm yokluğa ve yoksulluğa rağmen bu mücadelede Türk Milleti büyük başarı elde etmiştir. İşte tam da bugünlerde milli mücadelenin aynı kararlılıkla sürdürülmesi gerekiyor. Başta Türk gençliği olmak üzere Türk Milleti demokrasimizin bozulmasına asla fırsat vermeyecektir” şeklinde tamamladı.

Tatar:  Gençlere büyük görev düşüyor

Cumhuriyetin değerleri olan milli bayramları coşkuyla kutlayan bir cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gidilmesi gerektiğini, bu cumhurbaşkanının da Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu dile getiren İYİ Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, “Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan milli egemenlik ilkesiyle birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan milli iradenin yaşatılması için hepimize ama özellikle Atatürk’ün 19 Mayıs’ı armağan ettiği siz gençlere büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

Yıldırım: Bugün de başaracağız

Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım, 19 Mayıs ruhuyla kazanacaklarını ve cumhuriyeti ikinci yüzyılına taşıyacaklarını ifade ederek, “Nasıl ki dün, umutların bittiğinin zannedildiği bir noktada, şartların getirdiği her türlü zorluğa rağmen başarmışsak, bugün de yine başaracağız. 19 Mayıs ruhuyla, gençlerimizin aynı azim, heyecan ve kararlılığıyla cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte inşa edeceğimize olan inancım tamdır”dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
65 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
107 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
74 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
96 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
93 Kez Okundu