KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konaklı Kendi Kursuna Kendi Karar Verecek

Konaklı Kendi Kursuna Kendi Karar Verecek

01 Ekim 2019 Tarihinde Eklendi 1440 Kez Okundu

'Siz Dileyin, Biz Hayata Geçirelim’

Konak Belediyesi ‘Siz dileyin, biz hayata geçirelim’ sloganıyla ücretsiz verdiği kırkı aşkın hobi ve meslek edindirme kurslarının sayısını vatandaşlardan gelen öneriler doğrultusunda yeni eğitim döneminde artırmayı hedefliyor. Vatandaşlar tarafından önerilecek kurslarda yeterli katılım sağlandığında kurslar hayata geçirilecek.

Katılımcı ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarına vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek yön veren Konak Belediyesi bu yıl Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü bünyesinde verilen kurslara yeni dönemde sizlerden gelen önerileri de değerlendirecek. Yeni önerilere yeterli talep gelmesi durumunda var olan branşlara bir yenisinin daha ekleneceğini ifade eden yetkililer, “Hobi, meslek edindirme, dil alanlarında vatandaşın ihtiyacı yönünde gelen tüm önerilere açığız. Geçtiğimiz yıllarda iş edindirme alanında ‘Havuz Suyu Operatörlüğü’ kursu verdik ve aldıkları sertifika ile kursiyerlerimiz iş sahibi olmuştu. Bunun gibi ihtiyaç doğrultusunda farklı branşlarda talep edilen tüm önerileri değerlendireceğiz. O nedenle, ‘Siz dileyin, biz hayata geçirelim’ dedik ve 40’a yakın hobi ve meslek edindirme kurslarına vatandaşlardan gelen talepler de eklenecek” dedi.

14 Merkezde Kırk Ayrı Kurs

Agora, Aziziye, Ballıkuyu, Basmane, Eşrefpaşa, Gültepe, Hatay, İsmetpaşa, 1.Kadriye, Mehmet Ali Akman, Mersinli, Saadet Mirci, Zeytinlik Semt Merkezi ve İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi olmak üzere toplam 14 merkezde meslek edindirme, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kategorilerinde onlarca kurs verilecek. İğne oyasından ebruya, estetisyenlikten bilgisayar kursuna, minyatürden ahşap boyamaya, çocuk bakım elemanından, pastacılığa kadar pek çok branşın yanı sıra okuma-yazma, işaret dili, Yunanca, İngilizce ve kentte yaşayan yabancılar için Türkçe kursları da verilen kurslar arasında yer alıyor. Ayrıca çalışma alanı uygun olan semt merkezlerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da meditasyon ve pilates dersleri verilecek. Konak İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlenen kurslar uzman eğitmenler tarafından verilecek. Yetkililer var olan branşlara kayıtların yapılmaya başlandığını, yeni branşlar için de öneriler almaya başladıklarını söyledi.

Önerileriniz İçin Arayabilirsiniz

Özellikle çalışmayan kadınların evden çıkarak, sosyalleşmesini ve yeteneklerini geliştirmeleri açısından oldukça ilgi gören kurslara her geçen yıl ilgi artarak devam ediyor. Konak Belediyesi’nin onlarca farklı branşta ücretsiz açtığı kurslar hakkında detaylı bilgi almak ve yeni kurs önerisinde bulunmak için 0232 4253501 numaralı telefonu arayabilirsiniz.


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
24 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
59 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
50 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
80 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
89 Kez Okundu