Anasayfa > Haberler > Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi 534 Kez Okundu

Konak Belediyesi, iş garantili "Konak İş Eğitim Merkezi" projesi kapsamında başlatacağı Gazaltı Kaynak Eğitimi programına Konaklı gençleri bekliyor. Başvurular 16 Şubat’a kadar devam edecek.

Konak Belediyesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve Norm Holding işbirliğiyle sürdürdüğü, iş garantili "Konak İş Eğitim Merkezi" projesi kapsamında 18-29 yaş aralığındaki gençler için Gazaltı Kaynak Eğitimi başlatıyor. Okumayan ve istihdam sahibi olmayan gençlere yönelik olarak başlatılacak eğitimler için 16 Şubat’a kadar başvuru yapılabilecek. Programa katılarak eğitim almak isteyen gençler, Konak Belediyesinin sosyal medya hesaplarında ve resmi internet sitesinde yayınlanan program afişinde yer alan QR kodu okutup başvuru formunu doldurabilecek.

Staj imkânı sağlanacak

Eğitim sürecinde özel ve ferdi kaza sigortası yapılacak kursiyerlere, kurs boyunca günlük 10 Euro destek verilecek. Eğitim sonunda mesleki yeterlik sınavına girip başarılı olan kursiyerler, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanacak. Kursu başarıyla tamamlayan gençlere, projeye destek veren firmalarda staj imkânı da sağlanacak.

"Konak İş Eğitim Merkezi" projesi kapsamında daha önce de 60 gence CNC Torna Tezgâhı Programcılığı ve Operatörlüğü eğitimleri verilmişti. Eğitimler, sektörlerden gelen işgücü taleplerine göre belirleniyor.