Anasayfa > Haberler > Konak'ın Yardım Tırı Elazığ’a Yola Çıktı

Konak'ın Yardım Tırı Elazığ’a Yola Çıktı

01 Şubat 2020 Tarihinde Eklendi 616 Kez Okundu

Deprem felaketinin ardından yaralarını sarmaya çalışan Elazığ’a gitmek üzere Konak Belediyesi ve Konaklı vatandaşların el ele vererek oluşturduğu yardım tırı yola çıktı.

Elazığ’da yaşanan ve Malatya başta olmak üzere çevre illeri de etkileyen deprem felaketinin ardından ülke çapında başlayan yardım kampanyalarına Konak da duyarsız kalmadı. Konak Belediyesi’nin eşya ve giysi deposu olan Bizim Ev ve Bizim Mağaza’nın binası önünden hareket eden tır, geçmiş olsun dilekleri ile uğurlandı. Kısa süre önce Elazığ’a giderek depremin etkilerini yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yardım tırının yüklenmesini bizzat katıldı ve belediye çalışanları ile birlikte tırı yükledi. Depremden etkilenen vatandaşların acısını paylaştıklarını ve yaraları sarmak için kenetlendiklerini dile getiren Başkan Batur, “Konak’ta yola çıkarken ‘Birlikte Konak’ demiştik. Birlikteliğin gücüne inanarak hareket ettik. Zaten Şehrimizde uyguladığımız bu birlikteliği şimdi, deprem felaketiyle sarsılan Elazığ’a taşıyoruz. Elazığ’a giderek yaşananları yerinde gördüm, tüm Konak olarak yanlarında olduğumuzu bizzat dile getirdim, yaşanan zorlukları ve nelere ihtiyaç olduğunu birinci elden dinledim. Bugün buradan yola çıkan sadece tır değil aynı zamanda Konaklıların birliktelik ve dayanışma duygusudur. Bu vesileyle bir kez daha depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz” dedi.

İlçede başlattığı yardım kampanyasına Konaklılar da yoğun ilgi gösterdi. Konak Belediyesi’nin eşya ve giysi yardımlarını yürüttüğü Bizim Ev ve Bizim Mağaza’da hazırlanan yatak, battaniye, nevresim takımı, kişisel hijyen ürünleri, bebek bezi ve maması, iç ve dış giyim, kışlık kıyafet, kaban, ayakkabı ve mont gibi ihtiyaç duyulabilecek tüm ürünler tıra yüklendi. Belediyenin hazırlıklarına ek olarak Konaklıların ulaştırdığı yardım malzemeleri de tırdaki yerlerini aldı.

Konak’tan Çifte Destek

Konak’tan yola çıkan yardım tırı, deprem bölgesinde ihtiyaç duyulan ürünleri Elazığlılara ulaştırırken Tiyatro Günleri kapsamında, şubat ayında Konak Belediyesi etkinlikleri kapsamında sahnelenecek oyunların gelirleri de depremzedelere bağışlanıyor.