Anasayfa > Haberler > Konak’ın Kedileri Bu Kış Üşümeyecek

Konak’ın Kedileri Bu Kış Üşümeyecek

12 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 1644 Kez Okundu

Konak Belediyesi, sokak hayvanları için örnek bir çalışmaya daha imza attı. Soğuk havalar etkili olmadan önce sokakta yaşayan kedilerin barınması için atık araba lastiklerinden ev yaparak minik canlara ulaştırdı.

Sokak kedilerinin yağmurdan ve soğuktan korunması amacıyla Konak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün atölyesinde üretilen kedi evleri mahallelere dağıtıldı. Şimdilik on iki mahalleye ve hayvansever vatandaşlar aracılığıyla tespit edilen noktalara teslim edilen Kedi Evleri büyük ilgi gördü.

Başkan Batur’a Teşekkür

Evleri teslim alan vatandaşlar Başkan Batur’a duyarlılığı için teşekkür ederek, “Can dostlara sahip çıkan, sokak hayvanları için duyarlılık gösteren, daha iyi bir yaşamın onlar için mümkün olduğuna inanan ve bunu uygulayan Abdül Batur başkanımıza teşekkür ederiz. Sokağımızda yaşayan kedileri soğuktan koruyacak sıcak bir yuvaları oldu. Bu kış sokağımızdaki kediler rahat edecek” dedi.  İki katlı, rengarenk ve birden fazla kedinin barınabileceği şekilde tasarlanan bu şirin kedi evleri, vatandaşlar tarafından da oldukça beğeni gördü. Öncelikli olarak mahallelerde sokak hayvanlarının gönüllü bakımını üstlenen hayvan dostu vatandaşlara teslim edilen evlerin ihtiyaç oldukça yapımına devam edilecek.