KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’ın Çocuk Başkanı “Önce Çocuklar” Dedi

Konak’ın Çocuk Başkanı “Önce Çocuklar” Dedi

20 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 332 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, bu yıl Konak Belediyesi başkanlık koltuğuna Mersinli İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Mira Aslan oturdu. Başkan Mira önceliğini çocuklar, engelli bireyler ve sevimli can dostları hayvanlar olarak açıkladı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bu yıl koltuğunu Mersinli İlkokulu 4-A sınıfı öğrencisi Mira Aslan’a devretti.Başkan Batur’un makam odasında karşıladığı Mira Aslan’a Mersinli ilkokulu Müdürü Emine Ahu Ünlü, sınıf öğretmeni Anı Özsoy, annesi Gülşen Aslan ve babası Engin Aslan eşlik etti. Çocuk başkanın talimatlarını yerine getirmek üzere Konak Belediyesi bürokratları da makamda hazır bulundu.

Batur: Çocuklar umudumuz

Mira Aslan’a temsili olarak koltuğunu devreden Başkan Batur, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü dünya çocuklarına armağan ederek geleceğin çocuklarda olduğunu, umudun çocuklarla büyüdüğünü tüm dünyaya gösterdi. Ben de her zaman söylüyorum; çocuklar bizim geleceğimiz, çocuklar bizim umudumuz. Bizler bu koltuklarda onlar için varız” dedi.

Aslan:Belediyeler öncelikle çocuklar, engelli bireyler ve hayvanlar için hizmet üretmeli

Konak Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacağını öğrendiğinde aklına ilk gelenin çocuklar olduğunu dile getiren Mira, “Belediyeler öncelikle çocuklar, engelli bireyler ve hayvanlar için hizmet üretmeli. Çünkü onlar toplumumuzun dezavantajlı kesimleri” dedi. Gelecekte belediye başkanı olduğunu hayal ettiğini ifade eden Mira, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başkanlık koltuğuna oturacağımı duyunca aklıma ilk gelenler çocuklar, hayvanlar ve engelli bireyler oldu. Araştırınca Konak Belediyesinin Engelsiz Yaşam Köyü olduğunu öğrendim. Burada otizmli çocuklar dahil çeşitli engelleri olan çocuklara ve ailelerine hizmet verildiğini öğrendim. İleride belediye başkanı olursam ilkokul çocuklarına İzmir’i tanıtan geziler düzenlerdim. Hayvan sahiplendirmek için projeler yapardım. Çocukların, engellilerin gezebileceği, hayvan sahiplerinin hayvanlarını gezdirebileceği parkları, yeşil alanları çoğaltırdım.”

Atatürk’e sevgisini dile getirdi

Atatürk’e olan sevgisini dile getirmeyi de unutmayan Mira,  “Tüm arkadaşlarımın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Bu bayramı bize armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. TBMM’nin açılışının 103’üncü yılında bana böyle bir fırsat verdiği için Konak Belediye Başkanımız Abdül Batur’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mira ve arkadaşlarına özel gezi

Mira Aslan’ın ve tüm çocukların bayramını kutlayan Başkan Batur, dikkatle dinlediği Mira’nın altını çizdiği çocuk, engelli birey ve sevimli can dostları hayvanlara yönelik Konak Belediyesi’nin hizmetlerini aktardı. Başkan Batur, Mira ve sınıf arkadaşlarını Sancar Maruflu Bilim Merkezi ile Konak Engelsiz Yaşam Köyü’ne davet ederek, “Mira’nın öncülüğünde, sınıf arkadaşlarına Konak Engelsiz Yaşam Köyü’ne bir gezi düzenleyelim. Orada öğrenim gören çocuklarımızla sizi bir araya getirelim. Oradaki çocuklarımızın nasıl eğitim gördüklerini, onlar için nasıl bir hizmet verdiğimizi yerinde görebilirsiniz. Okulunuza çok yakın, çocuklara özel hazırladığımız bir bilim merkezimiz var; Sancar Maruflu Bilim Merkezi. Bunun yanında çocuklar için kent kültürü ve tarihini öğrenebilecekleri gezileri düzenli olarak yapıyoruz.Mira’nın çok sevdiği hayvanlarla ilgili olarak belediyemizin Hayvan Sağlığı Merkezinde sevimli dostlarımızın aşı ve tedavileri yapılıyor. Ayrıca bir de engelli kedi evimiz var” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
588 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu