Anasayfa > Haberler > Konak’a Tarihi Kentler Birliği’nden Ödül

Konak’a Tarihi Kentler Birliği’nden Ödül

12 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 1267 Kez Okundu

Konak Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Başarı Ödülü aldı.

36 belediyeden 60 projenin değerlendirildiği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nın ödülleri YAPEX Antalya Fuarı’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü’nün yanı sıra Jüri Özel Ödülü, Proje, Uygulama, Korumada Süreklilik ve Başarı Ödülleri verildi. Kazanan projelerin de sergilendiği ödül töreninde Konak Belediyesi de ‘İkizevler’ restorasyonu projesiyle ‘Uygulama’ kategorisinde Başarı Ödülü aldı.

Tarihi Yapılar Ayağa Kaldırılıyor

Yaklaşık 3 bine yakın tescilli yapıya ev sahipliği yapan İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta restorasyon çalışmasıyla tarihi yapıları bir bir ayağa kaldırarak kentlinin kullanımına sunan Konak Belediyesi aynı zamanda tarihe de ışık tutuyor. 2017 yılında restorasyonuna başlanan tescilli yapı ‘İkizevler’ de bu tarihi yapılardan sadece biri.

İkizevler İzmirlinin Hizmetine Sunulacak

Konak Belediyesi tarafından kamulaştırılan ve belediye mülkiyetine geçen yapı, Mecidiye Mahallesi Halil Rıfatpaşa Caddesi üzerinde yer alıyor. 56 ve 58 kapı numaralı ikiz binalar aslına uygun şekilde yapılan çalışmayla yeniden ayağa kaldırıldı. Yıkılma tehlikesi yüzünden uzun yıllardır mahalleliye korku yaşatan metruk haldeki bina yepyeni bir görünüme kavuştu. Toplam 474 metrekarelik alanıyla İkizevler’in konuk evi ve bölgeye hitap edecek semt merkezi olarak hizmet vermesi planlanıyor.