KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak’a Avrupa’dan Bir Ödül Daha!

Konak’a Avrupa’dan Bir Ödül Daha!

18 Nisan 2021 Tarihinde Eklendi 592 Kez Okundu

Konak Belediyesi Avrupa Konseyi’nden ikinci ödülünü aldı. 2020 yılında yaptığı çalışmalarıyla Avrupa Konseyi’nin, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’ne layık görülen Konak Belediyesi, bu kez de Avrupa Diploması’yla ödüllendirildi. Ödül, Konak Belediyesi’ni Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştırdı.

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nden, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’nü alan Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi tarafından da “Avrupa Diploması” ödülüne layık görüldü.

Konak Belediyesi’ne ödül, 47 Avrupa ülkesinin üye olduğu Avrupa Konseyi tarafından, ulusal ve uluslararası düzeydeki 27 kardeş şehriyle yaptığı çalışmaları, uluslararası düzeydeki kuruluşlarla, belediyelerle oluşturduğu işbirlikleri, ulusal ve uluslararası hibe projelerine yönelik attığı adımları incelenerek verildi. Konak Belediyesi’nin ödülü almasında, Avrupa Birliği’nin (AB) tanıtıma yönelik olarak, Avrupa Günü, Avrupa Hareketlilik Haftası ve Avrupa Yerel Demokrasi Haftası dönemlerinde yaptığı etkinlikler de etkili oldu. Konak Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar, özel bir dosyayla Avrupa Konseyi’ne sunuldu.

Resmi davet geldi

Konak Belediyesi’nin yanı sıra Türkiye’den Beşiktaş ve Kırklareli belediyeleri ile Almanya’nın Nagold, İtalya’nın Santhia ve Portekiz’in Cascais belediyelerine verilen ödülün töreni ise 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında, Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa Konseyi binasında yapılacak. Haziran ayında yapılması planlanan tören, pandemi nedeniyle eylül ayına ertelenirken, ödül takdim törenin daveti Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a resmi olarak iletildi.

“Hedefimiz Avrupa Ödülü”

Ödülü değerlendiren Başkan Batur, “Yaklaşık iki yıllık hizmet dönemimizde Avrupa Konseyi’nden iki ödül aldık. Bu ödülleri belediyemize, kentimize kazandırmış olmaktan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz. Bu adımlarla, güzel ilçemiz Konak’ın Avrupa’da daha çok tanınmasını sağlayacağız. Avrupa’dan daha çok insan gelsin, ilçemizin eşsiz tarihi değerlerini, buradaki güzellikleri görsün istiyoruz. Ayrıca aldığımız her ödül bizi Konak’a daha çok hizmet etmek için yüreklendiriyor. Konak’ta daha modern, çağdaş bir hayat kurmak için var gücümüzle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Şimdi sıra Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi’ni almaya geldi. Bu iki ödülü de Konak’a kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz Avrupa Ödülü’nü de almak. Bu ödül de ilçemize gerçekten çok yakışır” diye konuştu. 

Şimdi sıra diğer basamaklarda

Avrupa Diploması ödülü, Konak için Avrupa’da büyük bir tanıtım fırsatı yaratırken, Konak Belediyesi’ni de Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştırdı. Avrupa Diploması Ödülü, belediyelerin uluslararası projeleri, katılımcı demokrasi anlayışı, kardeş şehirlerle geliştirdiği iyi ilişkiler, kentsel, çevresel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda örnek gösterilecek uygulamaları değerlendirilerek verilen Avrupa Ödülü'nün ilk basamağı olarak değerlendiriliyor. Diğer ödüller ise Avrupa Şeref Bayrağı ve Avrupa Şeref Plaketi.

Partner ödülünü de almıştı

Konak Belediyesi daha önce de Avrupa Konseyi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Ödülü’ne layık görülmüştü. 2020 yılında özellikle vatandaşların yönetimine katılmasının sağlanmasına, demokrasinin vurgulanmasına, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği kurulmasına yönelik çalışmaları değerlendirilen Konak Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından ödüllendirilmişti. Ödülü Strazburg’da, online olarak gerçekleştirilen törene katılan Başkan Abdül Batur almıştı.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu