Anasayfa > Haberler > Konak Çok Daha Temiz Olacak

Konak Çok Daha Temiz Olacak

09 Ekim 2019 Tarihinde Eklendi 771 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un göreve gelir gelmez ilçede başlattığı temizlik seferberliği kapsamında sokaklar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri düzenli olarak dezenfekte edilirken, şehrin dört bir yanından binlerce insanı ağırlayan Alsancak’ta da özel bir çalışma başlatıldı. İzmir’in eğlence merkezi olan Alsancak’ta yoğun kullanılan alanlar her pazartesi günü dezenfektan ve koku giderici maddelerle temizleniyor.

Yerleşik nüfusu yaklaşık 400 bin olan ancak şehrin diğer ilçelerinden çalışmaya, eğlenmeye, alışverişe gelenler nedeniyle her gün 1 milyonu aşkın insanı ağırlayan merkez ilçe Konak’ta temizlik çalışmaları, Başkan Abdül Batur dönemiyle hız kazandı.

Ekipler Her Yerde

Hem rutin temizlik çalışmalarını yoğunlaştıran hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “İzmir’e Toz Kondurmuyoruz” sloganıyla başlattığı seferberliğe destek veren Konak Belediyesi ekipleri, şehrin dört bir yanında çalışıyor. Kentin en işlek sokakları, esnaf ile vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlar, parklar, okul önleri, çöp konteynerleri, çöp kamyonları, rögar ağızları doğaya ve insana zarar vermeyen dezenfektan ve koku giderici maddelerle temizleniyor.

Özellikle hafta sonları tüm İzmir’in buluşma noktası haline gelen Alsancak’ta da her pazartesi günü, özel bir çalışma yapılıyor. Rutin temizlik çalışmalarına ek olarak, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu barlar bölgesi civarı dezenfekte ediliyor ve koku giderici özel maddeler kullanılıyor.

“Hepimizin Sorumluluğu”

Alsancak’ta hem esnaf hem de semt sakinlerinden gelen şikâyetler üzerine özel bir önlem alındığını söyleyen Başkan Batur, sorunun yıllardır devam ettiğine dikkat çekti. Batur, “Hemşehrilerimizin yaşadığı bu sorunu da aşacağız. Şehrin temizliği benim en hassas olduğum konulardan biri; çünkü halkın sağlığıyla ilgili. Bu nedenle göreve gelir gelmez temizlik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Ancak Konak’ın temizliği, bu şehirde yaşayan, bir sebeple bu şehre gelen herkesin, tek tek hepimizin sorumluluğudur. Ben hemşehrilerimize de seslenmek ve bu konuda desteklerini beklediğimizi vurgulamak istiyorum. Şehrimizi hep birlikte temizleyelim ve temiz tutalım” diye konuştu.