KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Çiçek Açtı

Konak Çiçek Açtı

12 Mayıs 2020 Tarihinde Eklendi 1024 Kez Okundu

Alsancak’ta çiçek satış stantları için yeni imaj çalışması yapıldı; modern tasarımlarıyla dikkat çeken Çiçek Evleri şehirdeki yerlerini aldı.

Konak Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü, salgın önlemleri nedeniyle sakin günler geçiren Alsancak’ta, görenlerin moralini yükselten Çiçek Evlerini hayata geçirdi. Şehrin renkli ve mis kokulu noktalarını oluşturan çiçek stantlarında yapılan değişiklikle, çiçek satıcıları da daha güvenli ve rahat bir satış ortamına kavuştu. Eski derme çatma görüntülerinden kurtularak, modern ve şık bir görünüme kavuşan stantlar görenlerden tam not aldı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da yapılan çalışmaları incelemek için Çiçek Evlerinin yerleştirildiği pilot bölgeyi ziyaret etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin girişinde yer alan örnek çiçek standını yerinde inceleyen Başkan Batur’a, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Şehre estetik dokunuş

İçinde olduğumuz salgın günlerinde şehrin morale, çiçekçi esnafının da hak ettikleri konfor ve estetiği sağlayan stantlara ihtiyacı olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiçek Evlerinin sayısının artacağını söyledi. Belediyenin rutin çalışmalarının yanı sıra kent estetiğini gözeten, şehri modern bir çizgiye taşıyan dokunuşların önemine dikkat çeken Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz göreve geldiğimizden bu yana makam koltuğuna oturmaktansa şehrin sokaklarında olmayı tercih ettik. Konak halkının, esnafının, ilçemizde yaşayan ya da çalışan herkesin sesini dinledik. Sokağın sesine kulak verdiğimiz çalışmalarımız sırasında gördük ki çiçek stantları eski, düzensiz görüntüleriyle Alsancak’ın atmosferine uyum sağlamıyor. Hem görüntü kötü, hem stantlar kullanışsız, hem de çiçekçi esnafımız o derme çatma stantlarda ürününü öne çıkaramıyor. Bu sebeple Kentsel Tasarım Müdürlüğümüz güzel bir tasarım çalışması hazırladı. Yeni stantlarımızın adını da Çiçek Evleri olarak belirledik. Konak’a yakışan görüntüleriyle, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde moral da olur diye düşündük. Çiçekçi esnafımıza da hayırlı olsun diyor sağlıklı günlerde bol kazanç diliyoruz.”

Sayıları artacak

İzmir’in kalbi Konak’ın şehir merkezine yakışan yeni tasarımlarıyla dikkat çeken Çiçek Evleri ilk etapta Alsancak’ta başladı. Zamanla yaygınlaştırılması planlanan uygulamanın ilk Çiçek Evleri, Kıbrıs Şehitleri Caddesi Alsancak Kültür Merkezi önü ve Plevne Bulvarı ile Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi’nin kesişim noktasına yerleştirildi. 

Esnafa modern dükkan, kente şık mobilya

Çiçekçi esnafına güç veren Çiçek Evleri, estetik tasarımı ve modern görüntüleriyle de dikkat çekiyor. Hem dükkan işlevi hem de kent mobilyası olarak çift işlevli tasarlanan Çiçek Evleri, açık haliyle modern bir çiçek dükkanı, kapalı olduğunda ise şık bir kent mobilyası olarak göze hitap ediyor.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
588 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu