KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi'nin Kampanyasına Hayırseverlerden Destek

Konak Belediyesi'nin Kampanyasına Hayırseverlerden Destek

28 Nisan 2020 Tarihinde Eklendi 812 Kez Okundu

Borçlar ödeniyor, dayanışma büyüyor

Konak Belediyesi’nin dayanışma çağrısını yanıtsız bırakmayan hayırseverler, salgın nedeniyle dara düşerek, esnaftan veresiye alışveriş yapan vatandaşların borçlarını ödüyor.

Hayırseverlere teşekkür eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kampanyaya katılım çağrısını yineleyerek, “Bu zor günleri dayanışmayla aşacağımıza inanıyorum” dedi.

Konak Belediyesi’nin salgın nedeniyle zor durumda kalan vatandaşların bakkal, manav ve kasaplardaki borçlarının silinmesi amacıyla başlattığı dayanışma kampanyası ilçede yanıt buldu. Salgında dara düşen insan sayısı artarken, Konak’ta kampanyayı destekleyen hayırsever vatandaşlar, esnafın veresiye defterindeki borçları ödemeye başladı.

Esnaf yazıyla duyuruyor

Konaklı esnaflar ise hayırseverlerin sağladığı destekleri, dükkanlarına astıkları yazılarla duyuruyor. Yazıda, borçların ne zaman ödendiği, “Bu dükkandan veresiye alışveriş yapan koronavirüs önlemleri sebebiyle ödeme zorluğu yaşayan hemşehrilerimizin borçları Konak Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan yardımlaşma kampanyasına destek olan bir hayırsever tarafından ödenmiştir” yazısıyla birlikte aktarılıyor.

“Gelin, birine destek olun”

Ramazan ayının birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşmanın yoğunlaştığı özel bir ay olduğunu dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, veresiye defterlerinin tek tek kapatılmasını umduğunu dile getirdi. Koronavirüs sebebiyle çok zor bir süreçten geçildiğini vurgulayan Batur, “İşini, gelirini kaybeden ya da kazancı düşen çok sayıda vatandaşımız var. Biz, özellikle virüsün ortaya çıkmasının ardından geçim sorunları yaşamaya başlayan insanlarımıza nefes aldırmak, onlara destek olmak için bu kampanyayı başlattık. Hem bu süreçte ödeme zorluğu yaşayan vatandaşlarımıza hem de ödemelerini alamayan esnafımıza destek vermiş oluyoruz. Virüs, sağlığımıza olduğu kadar sosyal hayatımıza da ağır darbeler vuruyor. Gelin, siz de çevrenizde zor durumda olan bir komşunuza veya salgından dolayı bakkalda borcu biriken birine destek olun. Bu zor günleri hep birlikte, dayanışmayla aşacağımıza inanıyorum. Bu kampanyaya destek veren ve verecek herkese, Konaklılar adına şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konak Belediyesi kampanyayı, Başkan Abdül Batur’un seçim döneminde de kullandığı “Birlikte Konak” sloganıyla başlatmış ve hayırsever vatandaşlara seslenerek, “Komşun gülsün, esnafın yaşasın diye, gel bir veresiye defterini de sen kapat” çağrısı yapmıştı. Kampanyaya katılımın ramazan ayı boyunca her gün artarak devam etmesi bekleniyor.

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu