Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi'nden Dayanışma Çağrısı

Konak Belediyesi'nden Dayanışma Çağrısı

26 Nisan 2020 Tarihinde Eklendi 834 Kez Okundu

Haydi, veresiye defterlerini birlikte kapatalım

Salgının başladığı ilk günlerden bugüne ilçedeki dar gelirli vatandaşlara erzak kolisi dağıtan Konak Belediyesi, bakkal, manav ve kasaplardaki veresiye defterlerinde biriken borçların silinmesi için de dayanışma kampanyası başlattı.

Konak Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlara destek olmak için bir adım daha atarak, dar gelirli Konaklıların bakkal, kasap ve manavlardaki borçların kapatılması için hareket geçti. “Haydi, Birlikte Konak” sloganıyla dayanışma kampanyası başlatan Konak Belediyesi, hayırsever vatandaşlara seslenerek, “Komşun gülsün, esnafın yaşasın diye, gel bir veresiye defterini de sen kapat” çağrısı yaptı.

“Ramazanda neyimiz varsa paylaşırız”

Ramazanın birlik ve beraberliğin pekiştiği, yardımlaşmanın yoğunlaştığı özel bir ay olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Ramazanda neyimiz varsa paylaşır, en yakınımızdan başlayarak zor durumda olan kişilere destek oluruz. Bu yıl çok daha zor bir dönemden geçiyoruz. Salgın nedeniyle dara düşen birçok insanımız var. Hayırsever vatandaşlarımız, esnafın veresiye defterlerine yazılmış borçları, güçleri yettiği kadar ödeyerek kapatabilir. Böylece hem zorda kalanlara hem de esnafa destek oluruz” diye konuştu. Konak’ta ramazan boyunca veresiye defterlerinin tek tek kapatılmasını umduğunu söyleyen Batur, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu zor zamanları birbirimize destek olarak aşalım. Haydi, Birlikte Konak”.