KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi Esnafın Yanında

Konak Belediyesi Esnafın Yanında

06 Mayıs 2020 Tarihinde Eklendi 772 Kez Okundu

Taksicilere iftarda tavuk pilav

Salgında en ağır ekonomik yarayı alan esnafa sahip çıkan çalışmalar yapan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konaklı taksicileri de yalnız bırakmadı.

Konak Belediyesi, salgın sürecinde gelirleri ciddi ölçüde düşen Konaklı esnafa desteğini sürdürüyor. Salgının ilk günlerinde esnaftan işgaliye bedeli alınmayacağını açıklayarak, esnafa yaklaşık 1.5 milyon TL destek sağlayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, taksicileri de yalnız bırakmadı. Konak Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan tek-çift plaka uygulaması 5 Mayıs gecesi sona eren taksicilere, iftarda tavuk pilav ikramına başladı. İftarlıklar ilk olarak Alsancak bölgesindeki taksi duraklarına dağıtıldı. Gültepe bölgesindeki taksicilerle devam edecek dağıtım, Konak’ın tüm bölgelerine yayılacak.

Odadan teşekkür

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası da taksicilere tavuk pilav dağıtımını sosyal medya hesaplarından paylaşarak, Konak Belediyesi’ne teşekkür etti. Paylaşımda, “Konak Belediyesi ve odamız işbirliğiyle Konak'taki duraklarımıza iftar menüsü dağıtımına başladık. Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur'un şahsında Konak Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz” denildi.

Dayanışmamız daha da kuvvetli”

Konak Belediye Başkanı seçilmesinin hemen ardından belediyede bir esnaf masası kuran Başkan Batur, “Salgından önceki süreçte Konak Belediyesi’nin esnafla ilişkilerini güçlendirmiştik. Şimdi dayanışmamız daha da kuvvetli. Esnaf kardeşlerim, salgından en çok etkilenen kesimlerin başında geliyor. İşleri durdu ya da durma noktasına geldi. Yaşadıkları zorlukları biliyoruz ve onlara destek oluyoruz. Bugünleri hep birlikte atlatacağız. Konaklı esnaf yalnız değil ve hiçbir zaman da olmayacak” dedi.

Her zaman omuz omuza

Konak Belediyesi’nin, salgın yüzünden işleri durma noktasına gelen esnafa en büyük desteklerinden biri de veresiye defterlerin kapatılması kampanyası oldu. Başkan Batur’un çağrısına yanıt veren hayırsever vatandaşlar, Konak’ta bakkalların veresiye defterlerini tek tek kapatmaya başladı. Kampanya hem salgında dara düşen vatandaşlara hem de esnafa büyük destek oldu. Başkan Batur, ilçedeki berberlere de sahip çıktı. Konak Belediyesi, uzun süredir işyerlerini açamayan berber esnafına erzak kolisi dağıtıyor. İlçede koli dağıtımının kahvecilerle devam etmesi planlanıyor.

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
580 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
377 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
351 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu