Anasayfa > Haberler > Konak Belediye Meclisi Ek Bütçeye Onay Verdi

Konak Belediye Meclisi Ek Bütçeye Onay Verdi

04 Ağustos 2022 Tarihinde Eklendi 79 Kez Okundu

Konak Belediye Meclisi, ağustos ayının ikinci olağan toplantısında ek bütçe ve araç alımını oybirliğiyle kabul etti.

Konak Belediyesi’nin ağustos ayı ikinci olağan meclis toplantısı Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde toplanan mecliste, belediyenin araç filosuna güç katacak olan, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Veteriner İşleri Müdürlüklerinde kullanılmak üzere taşıt alınması önergesi oybirliğiyle kabul edildi. Öte yandan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin Ek Ödenek başlıklı 37. maddesine göre ek ödenek verilmesi de oybirliğiyle geçti. 2022 yılı ücret tarifelerinin yeniden düzenlenmesiyle ilgili önerge hakkında da bilgilendirme yapan başkan Batur, “Projelerin hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. Çöp kamyonları, kazıcı, yükleyici alımı yapacağız. Hizmet binası, cemevi, tarihi binaların restorasyonuyla ilgili devam eden projeler var. Yılbaşına kadar çoğuna başlamış olacağız. Geçen sene ekim ayında litresi 5 TL olan mazot bugün neredeyse 25 TL. Bitüm, yüzde 550 zamlandı. Biz de ekonomik gerekçeler neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Biz sadece ücretlere zam yaptık. İki yıldır nikah ücretlerine zam yapmıyorduk. En düşük nikah ücreti bizdedir. Şimdi onu diğer belediyelerle aynı ücret pozisyonuna getirdik” dedi.