KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Kılıçdaroğlu: Yürekten Kutluyorum

Kılıçdaroğlu: Yürekten Kutluyorum

11 Eylül 2021 Tarihinde Eklendi 630 Kez Okundu

Konak Belediyesi’nin prestij projelerinin toplu açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. 

Kılıçdaroğlu: Yürekten kutluyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un iki yılda gerçekleştirdiği 82 milyon TL’lik yatırım arasında yer alan on üç projenin toplu açılış törenine katıldı. Kentsel dönüşüm ve dezavantajlı bölgelerde yapılan yatırımların önemine işaret eden Kılıçdaroğlu, açılış töreninin gerçekleştiği Konak Engelsiz Yaşam Köyü ve diğer yatırımlardan dolayı Başkan Batur’u övdü ve “Sizi yürekten kutluyorum sevgili başkanım” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un ilçenin dört bir yanında gerçekleştirdiği yatırım projelerinin açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle gerçekleşti. Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde düzenlenen toplu açılış törenine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ev sahibi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Ahmet Akın ve Ali Öztunç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İyi Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP’li Belediye Başkanları, Konak Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Toplu açılış töreninde, başta törenin düzenlendiği Konak Engelsiz Yaşam Köyü olmak üzere, Toros Sosyal Tesisi ve Kapalı Pazaryeri, Gültepe Spor Kompleksi, Yemişçizade Konağı, İkizevler Semt Merkezi, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Yenişehir Roman Kültür Merkezi, Minikler Konağı, Mübadele Parkı ve Mübadele Heykeli, Konak Gençlik Destek Merkezi, Konak Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri ve 7/24 açık Konak Belediyesi İzmir Milli Kütüphane Karataş Şubesi’nin açılışı tek noktadan gerçekleşti. 

Batur: Birlikte Konak diyerek tüm ilçemizi kucaklıyoruz

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un iki buçuk yıllık görev süresinde gerçekleştirdiği yatırımların ve devam eden projelerin anlatıldığı tanıtım filmi gösterildi. Gösterimin ardından kürsüye çıkan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, törende yaptığı konuşmada, sosyal belediyecilik anlayışıyla ve  “Birlikte Konak” diyerek hizmet üretmeye devam ettiklerini vurguladı. Pozitif ayrımcılık vurgusu yapan Başkan Batur, “Seçim kampanyamızda, Konak’ın çeperlerinde hizmet yönünden eksik kalan bölgelerine öncelik vereceğimizi söylemiştik. Pozitif ayrımcılık yapacağımızı her fırsatta gündeme getirdik. Göreve başladığımız günden itibaren kadınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız ve engelli bireylerimiz için pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Seçimde kullandığımız ‘Birlikte Konak’ sloganı ve anlayışıyla da tüm ilçemizi kucaklıyor, Konak halkımızla, sivil toplum, demokratik kitle örgütleri ve kadın dernekleriyle el ele yürüyor, projeler üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu. 

Öncelik kentsel dönüşüm 

Başkan Batur, Konak halkının en büyük talebinin kentsel dönüşüm olduğunu ifade ettiği konuşmasında bu talebi hemen icraata geçirdiklerini vurguladı. Kentsel dönüşümü yüzde yüz uzlaşı ile yaptıklarını söyleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İzmir’in kalbi olarak nitelendirdiğimiz Konak’ın önemli sorunlarından biri yapı stokunun çok eski olması.  Konak maalesef, yaşlı bir kent. Bu yüzden ilk önceliğimiz, vatandaşın da bizden istediği gibi kentsel dönüşüm oldu. Vatandaşımızdan gelen bu isteği hemen icraata geçirdik ve 14 mahalleyi kapsayan 300 hektarlık Gültepe bölgesinin kentsel dönüşümünü hazırladık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in de katkılarıyla, beraberce imar planlarımızı oybirliğiyle geçirdik, askıya çıkardık ve şu anda parselasyon planları yapılıyor. Bu yetmedi, Yeşildere Caddesi ve bu caddedeki Atatürk Maskının karşısındaki 200 hektarlık 14 mahallenin de kentsel dönüşüm planlarını hazırladık, meclislerimizden oybirliğiyle geçirdik. Gürçeşme, Ferahlı bölgelerinin ve şu anda içinde bulunduğumuz mahallenin de planlama çalışmalarına başladık. Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışıyla Partimizin Kentsel Dönüşüm açılımına uygun olarak yerinde dönüşümle, halkımızın projeye katılımıyla, en önemlisi de yüzde yüz uzlaşıyla bu işi başaracağız. Birlikte başaracağız. En önemlisi de oradaki değer artışını oradaki vatandaşımızla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm alanlarındaki sosyal dönüşümü de bu alanlarda yaptığımız tesislerle başlattık.”

Konak’a 82 milyonluk yatırım

Konak’ta iki yıl içinde 82 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Batur, seçim vaatlerinin de yüzde 70’ini tamamladıklarına dikkat çekerek, “Biraz sonra açılışını gerçekleştireceğimiz on üç projenin maliyeti 59 milyon TL civarında. Temelini atacağımız ve yapımına devam eden projelerimiz de 24 milyon TL civarında. Yani, iki sene içinde 82 milyonluk yatırım gerçekleştirdik. Seçim beyannamemizdeki projelerimizin yüzde 70’ini bitirmiş durumdayız. Kalan yüzde 30’unu da önümüzdeki iki buçuk yıl içinde tamamlayacağız” dedi.

En anlamlı proje

İlçenin dört bir yanındaki yatırımlar arasında açılış töreni için neden Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nü seçtiklerini de açıklayan Başkan Batur, dinleyenleri duygulandıran konuşmasında şu sözlere yer verdi:
“Çok güzel meydanı olan, büyük binaları olan projelerimiz var ama açılış için Konak Engelsiz Yaşam Köyü’müzü tercih ettik. Burası gerçekten bizim için çok önemli. Projelerin içinde en fazla haz aldığınız proje hangisi,  derlerse, işte şu an içinde bulunduğumuz Konak Engelsiz Yaşam Köyü derim. Çünkü burada pozitif ayrımcılık yaptığımız engelli çocuklarımızın hayatına dokunuyoruz. Onların hayata kazandırılması, ailelerinin içlerinin rahat olması için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz.” 

Roman vatandaşların mahallesinde yapılan ilk hizmet

Roman vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde pozitif ayrımcılık uygulayarak hizmeti mahallede gerçekleştirmeyi önemsediklerini de belirten Batur, “Burada sadece 3-6 yaş arasındaki Roman çocuklarımızın eğitim göreceği iki adet kreş açtık. Eğitimin yapıldığı her noktada biz varız. Çocuklarımızın orada yetişmesi, o çocukların geleceğidir. Evine, yurduna, toplumuna bağlı yetişmesi, burada eğitim hayatına başlamasıyla ve devamlılığıyla olacak. Roman  Kültür Merkezi de Roman vatandaşlarımızın yaşadığı mahalleye getirilen ilk hizmet. Onlar için ne yapsak az. Onlar bizim rengimiz, sesimiz, neşemiz” dedi. 

Kılıçdaroğlu: Sizi yürekten kutluyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törende yaptığı konuşmada Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve tüm belediye başkanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Konak Engelsiz Yaşam Köyü’nde çok güzel ve pozitif ayrımcı bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımıza seçimlerden önce, ‘Harcadığınız para sizin değil, milletin parası. Dolayısıyla hangi yatırımı yapıyorsanız, kaç liraya yaptığınızı da mutlaka halka anlatın’ demiştim. Burada dikkat ettim ki her yatırımın altında onun yapım bedeli de yer alıyor. Dolayısıyla bunu dikkate aldığınız için teşekkür ederim. 13 projeden açılışın yapıldığı yer son derece önemli ve değerli. Sosyal bir devlette her yurttaşa devletin el uzatması gerekiyor. Özellikle engellilere pozitif ayrımcılık yapması gerekiyor. Ama maalesef engellileri kentte, eve hapsediyoruz. Onların eğitimine yeterli önemi, yeterli desteği vermiyoruz. Bu bağlamda bugün burada açacağımız Engelsiz Köy gerçekten çok güzel, pozitif ayrımcılık yapmışsınız. Yoksul bir mahallede kurmuşsunuz, bu anlamda son derece önemli ve değerli. Sizi yürekten kutluyorum sevgili başkanım” dedi.

“Bütün kenti kucaklayacaksınız”

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının tüm kenti kucaklaması ve eşit hizmet götürmesi gerektiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
“Belediye başkanlarımıza, seçildiğiniz andan itibaren, size oy versin vermesin bütün kenti kucaklayacaksınız, dedik. Bana oy vermedi, oraya hizmet götürmeyeyim anlayışı hiç olmayacak. Çünkü yeni bir hizmet anlayışını, ahlaklı bir siyaset anlayışını, adalete dayalı bir siyaset anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dostlarımızla birlikte yapıyoruz bütün bunları. Ve bizim belediye başkanlarımız sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanları değil, bizim belediye başkanlarımız Millet İttifakının belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla çok daha geniş bir kitleyi belediye başkanlarımız kucaklıyorlar.” 

“Kentsel dönüşüm bittiğinde ağaçları görmeye de geleceğiz”

Konak’ın kentsel dönüşümde sosyal donatı, yeşil alan ve mahalle kültürüne önem verildiğini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor. Onlar kentin kültüründen, kentin olanaklarından yeterince yararlanamıyorlar. Kentsel dönüşümle ilgili de gösterdiğiniz filmde güzel bölümler var. Yapacağınız kentin de görseli vardı burada, binalar ve aralarında kocaman yeşil alanlar. Ağaca hepimiz hasretiz, güzel bir doğaya hasretiz. Çocuklarımızın güzel bir doğada, güzel bir kentte, parklarda, yeşillikler arasında koşmalarını, eğlenmelerini isteriz. Dolayısıyla yeşil bir kente duyulan ihtiyaç çok daha fazla. Bittikten sonra geleceğiz, ağaçları göreceğiz, ağaçların altında oynayan çocukları göreceğiz” diye konuştu. 

“Cumhuriyetimizi 100. yılında demokrasiyle taçlandıracağız”

Kürsüden iktidar mesajı veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyetimizi 100. yılında demokrasiyle taçlandıracağız” dedi ve sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Covid-19 var, çok kişi de hayatını kaybediyor. Bu konuda çok başarılı bir politika izlenmediğini de hepimiz iyi biliyoruz. Ama iktidar sahipleri oturup kalksınlar Cumhuriyet Halk Partili belediyelere, İyi Partili belediyelere, Saadet Partili belediyelere teşekkür etsinler. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı emin olun ki Türkiye çok daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalırdı. Yönetemiyorlar, yönetemediklerini gayet iyi biliyorum. Ama göreceksiniz, Allah’ın izniyle iktidar olacağız, bu ülkede barış, bu ülkede kardeşlik, bu ülkede huzur nasıl olur sadece Türkiye’de insanlarımıza değil, tüm dünyaya göstereceğiz. Barış içinde yaşayacağız, huzur içinde yaşayacağız. Herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygı göstereceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Yüzüncü yılında yapacağız bunu ve bizim Mustafa Kemal Atatürk’e ve arkadaşlarına vereceğimiz en güzel armağan olacak. Yüzüncü yılında görkemli Türkiye Cumhuriyeti Devleti, demokrasiyle taçlandırılmış olacaktır. Bu güzel yatırımları yaptığınız için hepinize teşekkür ederim. Tabi sadece size değil, bütün belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Bütün belediye başkanlarımız çalışıyor, bütün engellemelere rağmen görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Hiç merak etmeyin önümüzde güzel günler var, sandık gelecek ve hep beraber demokrasiyi ayağa kaldıracağız. Hep birlikte, huzur içinde bu ülkede yaşayacağız.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
429 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
578 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu