Anasayfa > Haberler > Kıbrıs Şehitleri Pembeye Büründü

Kıbrıs Şehitleri Pembeye Büründü

13 Ekim 2019 Tarihinde Eklendi 706 Kez Okundu

Meme Kanseri Farkındalık ayı etkinlikleri kapsamında Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Pembe Yürüyüş gerçekleşti.

İçinde bulunduğumuz Ekim ayının Meme Kanseri Farkındalık ayı olması sebebiyle Konak Belediyesi de sivil toplum örgütleri ile el ele vererek toplumu bilinçlendiren etkinliklere imza atıyor. Bu etkinliklerin en dikkat çekicisi ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlenen “Pembe Yürüyüş” oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un en önde destek verdiği korteje İzmir Meme Hastalıkları Derneği, Meme Kanseri ile Savaşım Derneği (MEMEKANDER) ve Atlas Vakfı’nın yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve CHP Konak İlçe Kadın Kolları da eşlik etti. Kadınları meme sağlığı konusunda bilinçlendirmek, meme kontrollerini düzenli yaptırmaları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen yürüyüş büyük ilgi görürken yol boyunca vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi.

Erken Teşhis Hayata Bağlar

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ni pembe renge bürüyen yürüyüş, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşen konuşmalarla sona erdi. Burada konuşmasını gerçekleştiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, meme kanserine yönelik farkındalık oluşturmak için pembe tişörtünü giyerek yürümekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Erken teşhisin önemine dikkat çeken Başkan Batur, “Bugün önemli bir farkındalık yürüyüşü yaptık. Kadınlarımızın en fazla yakalandığı kanser türü olan meme kanserinin tedavisinde en önemli nokta, diğer kanser türlerinde de olduğu gibi erken teşhis ve tanı. Erken teşhis için ise kadınların kendi kontrollerini kendilerinin yapmaları bu hastalığın fark edilmesinde büyük rol oynuyor ve rutin doktor kontrollerini aksatmamak hayat kurtarıyor. En azından bir hasta kardeşimizin bile hastalığını erken teşhis etmesi, onun hayata tutunmasını sağlayacaktır. ” diye konuştu. Konuşmaların ardından İzmir Meme Hastalıkları Derneği Başkanı Ayşenur Oktay Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a, desteklerinden ötürü plaket verdi.