KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Kadın Dostu Belediye: Konak

Kadın Dostu Belediye: Konak

22 Ekim 2019 Tarihinde Eklendi 1092 Kez Okundu

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin toplantısına katılan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur,belediyenin yürüttüğü çalışmalarla kadının hayatın her alanında daha aktif olarak yer almasını sağlamaya ve söz hakkını artırmaya çalıştığını vurguladı. “Konak Belediyesi kadın dostu bir belediyedir” diyen Batur, kadına yönelik şiddetin Türkiye’nin kanayan yarası olduğuna da dikkat çekti.

Kırk dört kadın derneğini çatısı altında birleştiren ve sağlanan bu dayanışmayla kadının sosyal, siyasi ve ekonomik statüsünü iyileştirmeye çalışan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’u konuk etti. Başkan Batur, Türkan Saylan Kültür Merkez’inde,İKKB’ye bağlı kadın derneklerinin başkanlarını bir araya getiren toplantıya katıldı.

“Başkanımız Bizimle Yürüyor”

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Huriye Serter toplantının açılışında yaptığı konuşmasına,“Bizimle birlikte yol yürüyen bir belediye başkanımız olduğu için çok mutluyuz” sözleriyle başladı. Konak Belediyesi bünyesinde kurulan Sivil Toplum Kuruluşları Birimi sayesinde belediyeyle kesintisiz iletişim içerisinde olduklarını vurgulayan Serter, “Konak Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarından sorumlu birimi, kadınlar adına bizi aradı. Hemen toplantılara başladık. Yetmedi, bizim yaptığımız toplantılara da katıldılar. Böyle bir belediyeye sahip olmak, biz aramadan bizi aramaları çok değerli” dedi.

İki Tarih, Sarsıcı Bir Karanlık

Sivil toplum örgütleriyle her zaman bir arada çalışıp, proje üretmeyi önemseyen bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ve Konak Belediyesi’nin de yeni dönemde böyle çalıştığını vurgulayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur konuşmasında, yaklaşan iki önemli tarihe dikkat çekti. 25 Kasım’ın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü olduğunu anımsatan Batur, bu tarihten sadece 10 gün sonra, 5 Aralık’ta ise Atatürk Devrimleri’nin en önemlilerinden birinin, kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 85. yıldönümünün kutlanacağına dikkat çekti. “Ne mutlu bize ki, dünyaya emsal olmuş, büyük bir liderimiz var ve ne mutlu ki, onun açtığı yolda yürüyerek, adını tarihe işlemiş nice kadınımız” diyen Batur, şöyle devam etti:

“İçimizi Karartmaya Hakkımız Yok”

“Bugün ise Türkiye’de neredeyse her gün bir kadın şiddete kurban gidiyor. Okutulmayan kız çocuklarımız, karşımıza çocuk gelinler olarak çıkıyor! Şimdi geçmişe bakınca, ülkenin büyük bir liderle nasıl hızlı yol aldığını hatırladıkça, bugün yaşadığımız karanlık daha sarsıcı görünüyor! Ama içimizi karartmayacağız; çünkü buna hakkımız yok. Ülkemizi içinde bulunduğu durumdan çıkarmak, daha güzel günlere taşımak hepimizin görevi… Ülkemiz daha aydınlık günlere uyanacaksa bunda sizlerin, kadınlarımızın payı büyük olacak; ben buna yürekten inanıyorum.”

İlçede Kreş Sayısı Artacak

Konak Belediyesi’nin kadın dostu bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Batur,“Semt merkezlerimizin kapıları tüm hemşehrilerimize ama özellikle kadınlarımıza sonuna kadar açık; onları desteklemek, sosyal hayata daha çok katılmalarını sağlamak adına birçok alanda açtığımız kurslarımız, geliştirdiğimiz projelerimiz, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerimiz var” dedi. Yılbaşına kadar tamamlanması planlanan Toros Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri ile Tepecik’te kurulacak Engelli Yaşam Köyü’nde birer kreş açılacağınısöyleyen Başkan Batur, şöyle devam etti:

“Kreş, özellikle dar gelirli kesimlerde oturan kadınların yaşama daha iyi bağlanabilmeleri, sosyal hayata katılabilmeleri ve ekonomik gelirlerinin daha iyi noktada olabilmesi için yapılması gereken, en önemli çalışmalardan biri. İhtiyaç duyulduğunu saptadığımız bölgelerde, uygun noktalarda kreşlerimizi açacağız.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
431 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
582 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu