KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Çocuklar Sokağa Çıktı, Renkli Görüntüler Oluştu

Çocuklar Sokağa Çıktı, Renkli Görüntüler Oluştu

13 Mayıs 2020 Tarihinde Eklendi 780 Kez Okundu

Konak’ta parklar doldu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 47 gündür evde kapalı kalan çocuklarla parklarda bir araya geldi. Miniklerle oynayan Başkan Batur, kitap armağan etti.
Covid-19 salgını önlemleri sebebiyle yaklaşık iki aydır uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde olan 0-14 yaş grubundaki çocuklar bu çarşamba ilk kez dışarı çıktı. Konak Belediyesi, geçtiğimiz hafta 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa güvenle çıkabilmeleri için yaptığı çalışmaları bu kez çocuklar için gerçekleştirdi. Konak’taki tüm parkların temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları çocukların kontrollü sokağa çıkma uygulamasının başladığı saat 11.00’den önce tamamlandı. Konaklı çocukların parklarda güven içinde ve keyifli zaman geçirmeleri için tüm hazırlıklar tamamlanırken Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Behçet Uz ve Osman Öksüz Parklarını ziyaret ederek çocukların neşesine ortak oldu.
 
Çocuklar parklara kavuştu

13 Mayıs’ta saatlerin 11.00’i göstermesi ile birlikte, uzun bir aradan sonra Konak’ın parkları çocuk gülüşleriyle buluştu. Koronavirüs salgını önlemleri nedeniyle yaklaşık iki aydır evlerinden çıkamayan 0-14 yaş grubu çocuklar, soluğu çok özledikleri parklarda aldı. Konak Belediyesi ekiplerinin önceden temizlediği ve dezenfekte ettiği güvenli parklara doluşan çocuklar, ebeveynleri ve görevlilerin de yardımıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmedi. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Çankaya Mahallesi’ndeki Behçet Uz Parkı ile Güneşli Mahallesi’ndeki Osman Öksüz Parkı’nı ziyaret ederek, park ve açık alana hasret kalan çocuklarla bir araya geldi.
Sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek ve çocuklara öğreterek onlarla oyunlar oynayan Başkan Batur, sokağa çıkma izninin saat 15.00’te sona ermesiyle yeniden bir süre evde kalacak çocuklara, evde keyifli zaman geçirmelerine yardımcı olacak kitaplar armağan etti. Çocuklara ayrıca maske ve meyve suyu dağıtıldı.
 
Parklara hayat geldi

Yaklaşık iki aydır, parkların içinde çocuk sesi olmadan hüzünlü bir havaya büründüğünü ifade eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çocukların kısıtlı da olsa dışarı çıkabilmesiyle parklara yeniden hayat geldiğini söyledi. Çocukların yüzünün güldüğünü görmenin en büyük mutluluk olduğunu belirten Başkan Batur şöyle konuştu:

“Bu parklar çocuklarımızın ve parklarımız çocuklarla güzel. Çocuklarımız, Covid-19 salgını önlemleri nedeniyle önce okullarından sonra sokaktan ve parklardan ayrı kaldılar. Bu süreçte çok sıkıldıklarını, güzel havanın tadını çıkaracakları, koşup oynayacakları günü hasretle beklediklerini biliyorum. İki aya yakın bir sürenin ardından ilk kez dışarı çıktılar. Parklara koşmak isteyeceklerini bildiğimiz için ilçemizdeki tüm parkları tertemiz bir hale getirdik, dezenfekte ettik. Çocuklarımızın bunca zaman sonra ilk kez dışarı çıktıkları günü güven içinde, sağlıkla geçirmelerini istedik. Bugün dört saat dışarıda olabilecekler, parkların tadını çıkarabilecekler. Hep birlikte, önce sosyal mesafe ve hijyene dikkat ederek, bugünleri de geride bırakacağız, çocuklarımızın özgürce, istedikleri gibi parklarda oynayacağı günlere ulaşacağız.”


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
576 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu