KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Çocuklar İstiyor, Başkan Batur Yapıyor

Çocuklar İstiyor, Başkan Batur Yapıyor

26 Aralık 2020 Tarihinde Eklendi 819 Kez Okundu

Konak’ta vatandaşların nefes alabileceği yeşil alanları genişletmek için yoğun bir çalışma programı sürdüren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, pandemi, hastalık, deprem derken zor günler geçiren çocukları kırmadı. Yüzleri gülsün diye çocukların park isteklerini yerine getiren Batur, “Her şey çocuklarımız için” dedi.


Göreve geldiği günden bugüne, “Daha yeşil bir Konak” hedefiyle çalışan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede çocukların park isteklerini yerine getiriyor. Batur, depremden sonra Konak’a taşınan iki küçük kız kardeşi kırmadı ve yerleştikleri lojmanın bahçesine park kurdu. Tepecik’te onkoloji servisinde amansız bir hastalıkla savaşan çocukların, “Başkan Amca bize park yapsın” dediğini duyan Batur, bu isteği de hızla yerine getirerek, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine park yaptı. Batur, pandemi nedeniyle ancak belirli saatlerde sokağa çıkabilen çocuklara yetmeyen İstikbal Parkı’nı da baştan ayağı yenileterek, yeniden inşa etti.

Depremzede kardeşlerin yüzü güldü

Başkan Batur, depremde evleri hasar gördüğü için Halkapınar’da bulunan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü Lojmanları’na taşınan Öyküm ve Özüm kardeşlerin yüzünü güldürdü. Batur, depremzede kardeşlerin öğretmen babası Halil Kılıç’ın yazdığı dilekçeyi okur okumaz harekete geçti. Baba Kılıç, Konak Belediyesi’ne gönderdiği dilekçesinde, daha önce hemen her gün parka giden kızlarının lojman bahçesine oyun alanı istediğini belirterek, “Bir öğretmen olarak birçok çocuğun hayallerini gerçekleştirmesine katkı sağladım. Bir baba olarak kendi çocuklarımın bu hayallerini gerçeğe dönüştürmek içinse sizlerin desteğine ihtiyacım var. Benim için zor ama onların bu isteklerini sizin desteklerinizle gerçekleştirebileceğime inanıyorum. Bahçesinde müsait alanı bulunan lojmanlarda kalacak nice Öykümler ve Özümler için sizden bir çocuk parkı yapmanızı arz ediyorum” diye yazmıştı.

Resim çizip, teşekküre geldiler

Kılıç’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yazdığı dilekçenin üzerinden bir ay bile geçmeden çocukların artık bir parkı vardı. Yaşadıkları zor günlerin ardından yeni parklarına kavuşan Öyküm ile Özüm, taleplerini hızla yerine getiren Başkan Abdül Batur’a teşekkür ziyaretine geldi. Yanlarında Başkan amcalarına teşekkür için çizdikleri resmi de getirmişlerdi. Öğretmen Baba Kılıç ise tüm belediye personelinin konuya hassasiyetle yaklaştığını ve çok güzel çalıştığını ifade ederek, “A’dan Z’ye emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz. Bu parkta tüm çocuklar güzel anılar biriktirsin istiyoruz” dedi. 

Hastane bahçesine de kurdu

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar ise rutin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını yürüten belediye ekiplerine park isteklerini iletti. Çocukların, “Başkan Amca’dan park istiyoruz” dediğini duyan Batur, hızla harekete geçerek, hastane bahçesine de oyun alanı kurdurdu. Konak Belediyesi ekiplerinin hummalı bir şekilde çalıştığı park, kısa bir sürede hizmete sokuldu. 

İstikbal Parkı, yeniden yapıldı

Başkan Batur, Yenidoğan’da bölge sakinleri ile çocuklarının daha büyük park talebini de geri çevirmedi. Pandemi şartlarına rağmen çalışmalarını aralıksız sürdüren ekipler, salgın yüzünden ancak belirli saatlerde dışarı çıkabilen çocuklara yetmeyen, mevcut İstikbal Parkı’nı tepeden tırnağa yeniledi. Genişletilen parka, yeni oyun grupları da yerleştirildi. Park, yeni yüzüyle çocukların hizmetine sunuldu.

Batur: Her şey çocuklarımız için

Konak’ta mevcut yapılaşma nedeniyle park yapacak alan bulmanın çok zor olduğunu belirten Başkan Batur, “Ancak yine de elimizden geleni yapıyoruz. Hedefimiz daha yeşil bir Konak. Kentsel dönüşüm planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Bugün de nerede yer müsaitse, çocuklarımız nereye istemişse oraya parkımızı yapmaya çabalıyoruz. Olan parklarımızı da baştan aşağı yenileyerek, daha elverişli hale getiriyoruz” dedi. Çocukların pandemiyle eve kapanırken, bir de deprem korkusu yaşadığını söyleyen Batur, “Bu süreç onlar için de çok zor geçiyor; okullarından, arkadaşlarından ayrılar, sokağa ancak günde birkaç saat çıkabiliyorlar. Hastanelerde yaşam savası veren çocuklarımıza da acil şifalar diliyorum. Her şey çocuklarımız için, onlar daha iyi yaşayabilsin diye.... Yeni parklarımızın da tüm çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Umuyorum ki, pandeminin ardından da doyasıya keyfini çıkaracaklar. Hatta bir gün ben de onlara eşlik edeceğim” diye konuştu. 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu