KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Beştepeler’e Beş Yıldızlı Tesis

Beştepeler’e Beş Yıldızlı Tesis

23 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 1139 Kez Okundu

Konak Belediyesi Beştepeler’e beş yıldızlı bir tesis kuruyor. Yapım ihalesi 24 Ocak’ta yapılacak tesiste pazaryeri, semt merkezi, çok amaçlı kullanılacak bir salon ile açık hava sineması ve otopark da yer alacak.

Konak Belediyesi, Toros’ta çok yakında açılışını yapmayı planladığı, çok amaçlı sosyal tesisin bir benzerini Beştepeler’e de kazandırıyor. Yapım ihalesi 24 Ocak’ta gerçekleştirilecek tesisin altında otopark üstünde ise pazaryeri, semt merkezi, çok amaçlı bir salon ile açık hava sineması olarak da kullanılacak bir amfi bulunacak.

“Dönüşüm Çoktan Başladı”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ın ihtiyaç duyduğu hizmet dönemine girildiğine dikkat çekerek, Toros’ta inşa edilen çok amaçlı tesisin yakında açılacağını, Beştepeler’e kazandırılacak tesis için de çalışmaların, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından, hızla başlayacağını açıkladı. Konak’ta önceliğin kentsel dönüşüm olduğunu vurgulayan Batur, revize edilerek büyükşehir belediyesine gönderilen Gültepe planları için onay beklendiğini hatırlatarak, “Konak’taki dönüşüm aslında çoktan başladı. Hemşehrilerimizin evlerini değiştirmeden önce, halkımızın faydalanacağı tesisleri birer birer ilçemize kazandırıyoruz. Kentsel dönüşümde adım adım gerekli çalışmaları yaparak, hemşehrilerimizin yaşadığı binaları yenileyeceğiz ama bizim asıl amacımız sosyal donatı alanlarıyla daha yaşanılır, daha çağdaş bir hayat kurmak. Ve bunu da yapıyoruz: Tepecik’te kurduğumuz Engelsiz Yaşam Köyü’müz, Toros’ta inşa ettiğimiz çok amaçlı tesisimiz yakında hizmete girdiğinde, iki büyük adım atmış olacağız. Beştepeler’e kazandıracağımız yeni tesisimizin de bölgemizin kalkınmasında etkisi büyük olacak; hem sosyal hayatı canlandıracak hem de bize, halkımıza daha iyi hizmet götürme, onlarla daha yakından iletişim kurma imkânı sunacak. Konak’ta emin adımlarla ilerliyor ve başkanlık görevini bana emanet eden Konaklı hemşehrilerimin güvenine layık olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

1. Kadriye’de Kuruluyor

 Konak Belediyesi, Beştepeler’e kazandıracağı yeni tesisini 1. Kadriye’de, toplam 6 bin 500 metrekarelik bir inşaat alanı üzerinde kuruyor. Dört katlı olacak tesisin bodrum katında 25 araçlık kapalı bir otopark, üst katlarında ise 72 tezgâhlı bir pazaryeri ile nikâh törenlerinin de yapılabileceği, 195 kişilik çok amaçlı bir salon bulunacak. Tesiste sanat, hobi ve meslek edindirme kurslarının düzenleneceği bir semt merkezi ile açık hava sineması olarak da değerlendirilebilecek, 50 kişilik bir açık amfi yer alacak.

Açılışlar İçin Geri Sayım

Konak Belediyesi, Toros’ta inşa ettiği çok yönlü hizmet binası ile Tepecik’te kurduğu Engelsiz Yaşam Köyü’nü ise yakında hizmete açacak. Toros’ta yaklaşık 11 bin 500 metrekare alana kurulan tesisin altında otopark, üstünde ise pazaryeri, semt merkezi, kreş, düğün ve nikâh salonu olacak. Engelsiz Yaşam Köyü’nde ise zihinsel engelli çocukları ve ailelerini hayata bağlayacak çalışmalar yapılacak. Konak Belediyesi’nin ilçede kuracağı kreşlerin ilki de Engelsiz Yaşam Köyü içinde açılacak.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
439 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
591 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
383 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
360 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
406 Kez Okundu