KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur’dan Kılıçdaroğlu’nun İzmir Mitingine Destek Çağrısı

Batur’dan Kılıçdaroğlu’nun İzmir Mitingine Destek Çağrısı

26 Nisan 2023 Tarihinde Eklendi 489 Kez Okundu

İlçedeki sivil toplum örgütleri ile esnaf kuruluşlarını ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Nisan pazar günü, Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge destek çağrısı yaptı. Seçim akşamı tüm yurtta bayram havası olacağını söyleyen Batur, “Bu pazar 14 Mayıs’ın provasını yapalım. Tüm vatandaşlarımızı bayram yerine dönecek miting alanımıza bekliyoruz” dedi. Batur’un ziyaret programına eşlik eden CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Ednan Arslan da iktidar olmak için gün saydıklarını belirterek, “Bizim en büyük projemiz, huzur, barış. Biz artık kucaklaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ilçedeki sivil toplum örgütleri ile esnaf kuruluşlarını tek tek ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Nisan Pazar günü, saat 15.30’da İzmir’de, Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği mitinge destek çağrısı yaptı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ziyaret programına Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konak İlçe Başkanlığı, Konyalılar Vakfı, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası ve İzmir Girit Mübadilleri Derneği’yle devam etti. Sivil toplum örgütleri ve esnaf kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle görüşen Batur’a, CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Ednan Arslan,Yüksel Taşkın,Devrim Barış Çelik ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından da eşlik etti.

“CHP ülkeye hizmet etmek istiyor”

Batur,sivil toplum örgütleri ve esnaf kuruluşları ziyaretlerine Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konak İlçe Başkanlığı’yla devam etti. CHP İzmir 1. Bölge Milletvekili adayları Ednan Arslan,Yüksel Taşkın ve CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından’la birlikte derneğe giden Başkan Batur, ADD Konak İlçe Başkanı Müfit Ereş ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldi.Batur, daha sonra Konyalılar Vakfı’na geçti. Vakıf Başkanı Mehmet Aydoğan ile görüşen Batur’a ziyaretinde Ednan Arslan da eşlik etti.Yaklaşan seçim sürecinin değerlendirildiği ziyaret sırasında konuşan Arslan, CHP’nin ülkeye hizmet etmek istediğini vurgulayarak, “CHP iktidar olmak için artık gün sayıyor. İktidar bayrağını artık biz taşımak istiyoruz. İnancımız da tam, başaracağız.Siyasetçi daha çok dinleyip daha az konuştuğunda daha çok iş yapar. Biz öyle yapmaya gayret edeceğiz” dedi.

“En büyük projemiz huzur, barış”

Her siyasi partinin kendine göre vaatleri olduğuna işaret eden Arslan, “Bizim en büyük projemiz, huzur, barış. Biz artık kucaklaşmak istiyoruz. Biz inancından, etnik yapısından, memleketinden, doğuştan olan aidiyetlerinden dolayı komşumuzla karşı karşıya gelmek istemiyoruz.Onlar doğuştan özellikler ve bu özellikler bu toprağın zenginliğidir. Siyasetin asıl ve tek bir amacı vardır:Gencime iyi bir eğitim verebiliyor muyum?Çocuklarım yatağa aç mı, tok mu giriyor?Herkesin bir işi, evi var mı? Güvenlik problemi var mı? Nitelikli sağlık hizmeti alabiliyor mu? Eğitimde fırsat eşitliği sağlayabiliyor muyum? Siyaset bunlarla yarışmalı, siyasette bunlar ön plana çıkmalı” diye konuştu. Siyasetin kışlaya,ibadethaneye ve adliyeye girdiği zaman devlet kurumlarında çürümüşlüğün başladığını söyleyen Arslan, “Bir cumhurbaşkanın ötekisi olmaz, bir belediye başkanının ötekisi olmaz. Herkese amasız, fakatsız hizmet etmek görev olmalıdır. Siyaset böyle yapıldığında çok değerli olur. O zaman demokrasi gerçek anlamıyla hayata geçer.Öteki türü, şekli bir demokrasi olur ve bize en büyük zararı veren de budur” diye konuştu. Millet ittifakını‘büyük bir kucaklaşma’ olarak değerlendiren Arslan, “Bu seçim çok önemli. Devletin sağlıklı işlemesini sağlamalıyız. Bunu yaparsak sorun çözülecek. İktidarlar gelir gider, asıl mesele ülkeyi bir arada tutabilme meselesi” dedi.

“Daha güçlü bir yönetim geliyor”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da konuşmasında yaklaşan seçimlerin çok önemli olduğunu vurguladı. “Ya karanlığa teslim olacağız ya aydınlığa çıkacağız” diyen Batur, “Ülke insanının dayanacak hali kalmadı. Bir yanda ötekileştiren, ayrıştıran dil yordu, yoruyor; öte yanda ekonominin zor şartları insanımızı bunalttı, bunaltıyor. Vatandaşın rahat nefes alabileceği bir alan kalmadı. Mutfaklardaki yangını biliyoruz. Bugün hangi vatandaşımızla konuşsak, hangi esnafa derdini sorsak, “Yanıyoruz, her şey ateş pahası’ diye dert yanıyor. İnsanların umudu da kalmadı, tükendi artık. Ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz. İşte bakın, bahar geliyor. Bize düze çıkmayı, maddi ve manevi olarak rahatlayacağımız, huzur içinde yaşayacağımız günleri vaat eden yeni bir yönetim, daha genç, daha güçlü olarak geliyor” dedi.

“Tüm Türkiye’nin aydınlığı olacak”

14 Mayıs akşamı tüm Türkiye’de gerçek bir bayram havası olacağını söyleyen Başkan Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“14 Mayıs, daha büyük umutlarla geleceğimize sarıldığımız günlerin başlangıcı olacak. Buna yürekten inanıyorum. İşte bu günler için 13. Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 30 Nisan Pazar günü, saat 15.30’da Gündoğdu Meydanı’nda düzenleyeceği İzmir mitingine sivil toplum kuruluşları temsilcilerimiz, esnaf kuruluşlarımız, tüm vatandaşlarımız destek olmalı. Çoluk çocuk herkesi tüm vatandaşlarımızı bayram yerine dönecek miting alanında bekliyoruz. Herkesi orada görmek istiyoruz. Çok güzel bir beraberlik zemininden, dayanışmadan aday olarak yükselen Sayın Kılıçdaroğlu’nun mitingi 14 Mayıs akşamının provası gibi olma. İzmir, İzmir’e yakışanı bilir ve İzmir her zaman İzmir’e yakışanı yapar. Buna inancım sonsuz” dedi.Batur, 14 Mayıs günü seçilecek cumhurbaşkanının tüm Türkiye’nin cumhurbaşkanı, umudu, aydınlığı olacağını da sözlerine ekledi.

Başkan Batur, İzmir Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hamdin Erişen ile İzmir Girit Mübadilleri Derneği Başkanı Mustafa Bung’ı da ziyaret etti.


Foto Galeri

Son Haberler
Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
0 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
59 Kez Okundu

Konak'ta Bayram Temizliği

10 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
88 Kez Okundu

Konak'ın Meclis Üyeleri Mazbatalarını Aldı

09 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
538 Kez Okundu

Mutlu'dan Dünya Romanlar Günü'nde Eşit Yurttaş Vurgusu

08 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
94 Kez Okundu