KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur’a “En Roman Dostu Belediye Başkanı” Ödülü

Batur’a “En Roman Dostu Belediye Başkanı” Ödülü

07 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 1237 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye’nin “En Roman Dostu Belediye Başkanı”olarak seçildi.

Batı Balkanlar ve Türkiye'de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi ile Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından verilen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” ödülü, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un oldu.

Roman vatandaşlara yönel­ik yürüttüğü çalışmalar ve gerçekleştirdiği hizmetleri nedeniyle seçilen Başkan Batur’a ödülün Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen törenle verileceği açıklandı. Batur, 18 -20 Kasım tarihleri arasında Brüksel’e davet edildi. Sıfır Ayrımcılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Elmas Arus, Başkan Batur’un Romanlara yönelik yürüttüğü çalışmaları gelecekte de geliştirerek sürdüreceğine yürekten inandıklarını ifade etti.

Tepecik’te Kültür Merkezi Kuruyor

Konak’ın, Roman nüfusunun “en fazla sayıda bir arada” yaşadığı yerlerin başında geldiğine dikkat çeken Başkan Abdül Batur ise “Konak’ın çok kültürlü yapısındaki en renkli dokulardan biri de Roman hemşehrilerimizdir. Biz karşı karşıya oldukları sorunları biliyor ve çözüm için de elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Özellikle kadınlarımızın ve çocuklarımızın gelişime destek olmak bizim için çok önemli. Tepecik’te kurduğumuz Engelsiz Yaşam Köyü içinde bir kreşimiz olacak; çocuklarımızın eğitimine destek olacağız. Kadınlarımızın da kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyoruz. Onları üretime, iş hayatına kooperatiflerle çekeceğiz. Tepecik’teki tarihi bir binamızı da Roman Kültür Merkezi haline getiriyoruz ve burada da çok güzel çalışmalar yapacağız. Roman hemşehrilerimizin yanındayız” dedi.

İlki Geçen Yıl Verildi

Sıfır Ayrımcılık Derneği, içinde bulunduğu Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumu Geliştirme Ortak Girişimi’yle işbirliği halinde yürütülen Roman Sivil Toplum Örgütleri Projesi kapsamında, Türkiye’nin En Roman Dostu Belediye Başkanı’nı seçmeye geçen yıl başladı. Ödül 2018’de İstanbul Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in oldu.


Foto Galeri

Son Haberler
Konak’ta Greve Nokta Koyan İmza: En Düşük Maaş 58 Bin TL

09 Mayıs 2025 Tarihinde Eklendi
1322 Kez Okundu

CHP Lideri Özel’e Yapılan Saldırı Konak Meclisi’nde Kınandı

07 Mayıs 2025 Tarihinde Eklendi
152 Kez Okundu

Hıdırellez Konak’ta Coşkuyla Kutlandı

06 Mayıs 2025 Tarihinde Eklendi
305 Kez Okundu

Konak’ta Açık Havada Spor Keyfi Başladı

05 Mayıs 2025 Tarihinde Eklendi
124 Kez Okundu

Konak’ta Afetlere Karşı Güçlü İş Birliği

04 Mayıs 2025 Tarihinde Eklendi
219 Kez Okundu

Konak’ta ‘Amazonlar El Ele’ Eğitimleri Başlıyor

03 Mayıs 2025 Tarihinde Eklendi
124 Kez Okundu