Anasayfa > Haberler > Batur: Gökdelen İçin Somut Adım Atıyoruz

Batur: Gökdelen İçin Somut Adım Atıyoruz

14 Aralık 2019 Tarihinde Eklendi 1248 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile kent merkezine yapılması planlanan bu gökdelen konusunu kentin gündeminden çıkaracağız” dedi.

İzmir’in kalbi Konak’ta yapılmak istenen gökdelen için Büyükşehir ve Konak belediyeleri ortak harekete geçiyor. İki belediyenin başkanı bugün bir araya gelerek izlenecek yol haritasında ortak karar aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un görüşmesinden kent için sevindirici kararlar çıktı. Gökdelen projesi için somut adım atacaklarını söyleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Sürece seyirci kalmayacağız, demiştik. İçimize sinmediğini söylerken de politika yapmıyorduk. Şimdi somut olarak adım atıyoruz. 1/5000’lik plana uyumsuz olan 1/1000’lik planın iptali için harekete geçeceğiz. Yönetmeliğin verdiği yetkiyle iki belediye ortak bir estetik kurul kuracağız. Bu kurulda iki profesör ve her iki belediyeden birer temsilci yer alacak. Bu kurul hem gökdelen hem de bundan sonra kentin estetiğini tehdit edecek her yapı için görüş verecek ve bu görüş doğrultusunda hem Büyükşehir hem de Konak Belediyesi ortak hareket edecek” dedi.

Ocak ayında gökdelenin 1/1000 planının görüşülmek üzere belediye meclisine geleceğini anlatan Başkan Batur, “Mecliste alacağımız kararı Büyükşehir belediyesine yollayacağız. Oradan gelecek karara göre de Pasaport’ta yapılması planlanan projenin geleceği netleşecek. Kent estetiği kurulumuzun ön gördüğü şekilde bina yapılmasına izin vereceğiz. Ama bu gökdelen olmayacak” diye konuştuomut adım atıyoruz.