KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Batur: Geri Dönmeyeceğiz, İleriye Gideceğiz

Batur: Geri Dönmeyeceğiz, İleriye Gideceğiz

30 Ağustos 2021 Tarihinde Eklendi 533 Kez Okundu

Konak’ta 30 Ağustos Gültepe Meydan Parkındaki Atatürk’ün anıtı başında coşkuyla kutlandı

Gültepe Meydan Parkı’nda Konaklılarla birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlayan Başkan Batur, “Ulu Önderimiz Atatürk, cumhuriyeti bize ileriye yürüyelim diye emanet etti. Biz de geri dönmeyeceğiz, ileriye gideceğiz. Biz kararlıyız, Mustafa Kemal Atatürk’e ve bize emanet ettiği cumhuriyete en güzel şekilde sahip çıkacağız. Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz” mesajını verdi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir’de gerçekleştirilen resmi kutlama törenlerinin ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu Konak halkıyla paylaşmak için Gültepe Meydan Parkında gerçekleştirilen kutlamaya katıldı. Gültepelilerden gelen talep üzerine yeniden düzenlenerek halkın hizmetine açılan meydanda yapılan etkinlikte Başkan Batur’un yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar, Konak Belediye Meclis Üyeleri, CHP İzmir İl Yöneticileri,CHP Konak İlçe Gençlik ve Kadın Kolları, muhtarlar ve Gültepeliler de yer aldı. Zafer Bayramı coşkusunu yaşayan Gültepelilere seslenen Başkan Batur, “Bundan sonra milli bayramlarımızı hep birlikte meydanlarda ve bize yakışır şekilde kutlayacağız. Birbirimizle dayanışma içinde olarak ve bayram coşkumuzu paylaşarak kutlayacağız” dedi.

Çelenk törenlerinin yeni adresi Gültepe

Gültepe Meydan Parkı’nda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlaması, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar’ın Atatürk Anıtına çelenk bırakması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören konuşmalarına geçildi. Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Gültepe Meydan Parkının bundan sonra birçok milli bayrama ev sahipliği yapacağını ifade ederek, “Bundan sonra Konak İlçe Başkanlığı olarak her milli bayramda çelenk töreni yapmaya karar verdik. İlkini de Gültepe’de gerçekleştirdik. Gültepeliler bundan sonra birçok milli bayrama coşkuyla ev sahipliği yapacak. Bunun gerçekleşmesinde Belediye Başkanımız Abdül Batur’un böyle bir meydanı bize kazandırması,  pırıl pırıl bir Atatürk Anıtının oluşturulması ve bu parkın hazırlanmasında büyük emeği var. Bu bayramın burada kutlanabilmesi için çok büyük emek harcadı” diye konuştu. Gruşçu, “Özgürlük ve bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı yürekten kutluyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

 

Tarihin dönüm noktası

Gruşçu’nun ardından kürsüye çıkan İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar da 30 Ağustos’un Türk Milletinin şanlı tarihinde büyük bir dönüm noktası olduğunu vurguladığı konuşmasında “30 Ağustos Türk milletinin şanlı dönüm noktasıdır. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan bir milletin azimle, inançla, kararlılıkla ve büyük bedeller ödeyerek kazandığı ve yedi düvele gösterdiği bir zaferdir. Yüce Atatürk’ün Türk milletinin ordusu ile birlikte kahramanlığın destanını yazdığı kahramanlık destanıdır 30 Ağustos” ifadelerine yer verdi.

Batur: Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bayram coşkusunu daha da yükselten konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’e ve başta cumhuriyet olmak üzere bıraktığı emanetlere her zaman sahip çıkacaklarını bir kez daha vurgulayarak şunları söyledi:

“Bugün,Başkomutanımız, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği en önemli zaferlerden olan 30 Ağustos Zafer Bayramı.Zaferin neticesinde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ümüz, en büyük kazanımımız olan Cumhuriyeti bize emanet etti. 30 Ağustos Zaferi’miz olmasaydı bugün cumhuriyet olmazdı, kadın hakları olmazdı, özgür ve demokratik ortam olmazdı. 2 bin 400 kilometre ileride, Afganistan’da yaşananları görüyorsunuz. Bu yaşananları görünce Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir önder, ne kadar iyi bir lider olduğunu hepimiz görüyoruz. Ulu Önderimiz Atatürk, cumhuriyeti bize ileriye yürüyelim diye emanet etti. Biz de geri dönmeyeceğiz, ileriye gideceğiz. Biz kararlıyız, 2023’te Mustafa Kemal Atatürk’e ve bize emanet ettiği cumhuriyete en güzel şekilde sahip çıkacağız. Atatürk’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz.”

Çocuklara müjde

Gültepe Meydan Parkındaki etkinlikte, meydanın yeniden düzenlenmesi ile çocukların oyun parkına kavuştuğunu ifade eden Başkan Batur, çocukların sıcaktan ve yağmurdan etkilenmemesi için bir de gölgelik yapacaklarının müjdesini verdi ve “Gültepe bölgesi ve bu bölgeler bizim bu dönem en fazla hizmet üretmeye çalıştığımız, beraber olmaya çalıştığımız, yol yürüdüğümüz kardeşlerimizin oturduğu bölgeler. Bu parkı, göreve ilk geldiğimizde muhtar arkadaşlarımız göstermişti. Çocuklarımızın oynayacağı güzel bir alan maalesef yoktu bölgede. Şimdi çocuklarımız bakın ne güzel oynuyorlar. Ama çok sıcak günlerden geçiyoruz ve buraya, çocuklarımız hem güneşten hem yağmurdan korunsun diye güzel bir gölgelik hazırlatıyoruz” dedi.

“Atatürk, silinmeye çalışıldıkça büyüyor”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan da Nazım Hikmet Ran’ın Kuvayi Milliye Destanı’ndan dizlerle başladığı konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“İyi ki yüz yıla damgasını vuran bir liderimiz var, iyi ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleriyiz, iyi ki kanımızın son damlasına kadar onun kurduğu cumhuriyeti korumak için hep birlikteyiz. Ne mutlu bize. Ey Büyük Atatürk, varsın gafiller 30 Ağustos’ta anmasınlar. Onlar adını silmeye çalıştıkça, sen büyüyorsun.”

Bayram coşkusu hep birlikte yaşandı

30 ağustos Zafer Bayramı coşkusunun doyasıya yaşandığı kutlamada bol bol “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganı atıldı. Gültepeliler, bayram coşkusunu halaylarla yansıtırken etkinlik İzmir Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu. Günün anısına, bölge muhtarları ile birlikte toplu fotoğraf çekimi de unutulmadı.


Foto Galeri

Son Haberler
Basmane’de Temizlik ve Bakım Seferberliği

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
68 Kez Okundu

Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti

18 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
113 Kez Okundu

Göztepe Sakinlerinden Başkan Mutlu'ya Sevgi Seli

17 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
75 Kez Okundu

Azerbaycan Kadınları Baharı Başkan Mutlu’yla Karşıladı

16 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
98 Kez Okundu

Konak'ın Parkları Bayramda Çiçek Açtı

13 Nisan 2024 Tarihinde Eklendi
94 Kez Okundu