Anasayfa > Haberler > Batur Atatürk'ü Doğduğu Evde Andı

Batur Atatürk'ü Doğduğu Evde Andı

10 Kasım 2019 Tarihinde Eklendi 756 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Yunanistan'ın Selanik kentinde dünyaya geldiği evde, ölümünün 81'inci yılı sebebi ile düzenlenen resmi törenlere katıldı.

Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli kentlerinden anmaya gelen vatandaşların katılımı ile gerçekleşen törenlerde duygu dolu anlar yaşandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve belediye meclis üyelerinin katıldığı törenler, her yaştan kalabalık bir katılım ile gerçekleştirildi. Törende iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal marşının hep bir ağızda söylenmesinin ardından konuşmalar gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından anma törenlerine katılan ziyaretçiler Atatürk'ün evini gezdi.

Tarif Edilemez Bir Duygu

Tören sırasında ve Atatürk'ün hayata gözlerini açtığı evin gezilmesi sırasında duygu dolu anlar yaşandı.  Konak Belediye Başkanı Abdül Batur "10 Kasım'da burada, Ata'mızın doğduğu evde olmak ve onu anmak tarif edilemez bir duygu. Tüm Dünya'nın saygısını kazanmış Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü burada anmaktan büyük gurur duyduk. 57 yıllık ömrüne büyük bir memleket aşkını, milyonların gönlünde yaktığı hürriyet ateşini ve bir ulusun kahramanlıklarla dolu destanını sığdıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikalinin 81. yılında büyük bir saygı, sevgi ve özlemle anıyorum" dedi.