Anasayfa > Haberler > Başkan Batur’dan Zafer Bayramı mesajı

Başkan Batur’dan Zafer Bayramı mesajı

30 Ağustos 2021 Tarihinde Eklendi 491 Kez Okundu

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Milli Mücadelenin taçlandığı gün olan 30 Ağustos’un nice yıldönümlerini kutlamaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Batur, mesajında şu sözlere yer verdi:

İzmir’in Kalbinde 30 Ağustos

Güzel ilçemiz Konak’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın her yıldönümünü bambaşka bir coşkuyla karşılarız biz; çünkü işgal Konak’ta başlamış ve yine Konak’ta sonlandırılmıştır. Konak, Hasan Tahsin’in ilk kurşunuyla direnişin ateşlendiği, kurtuluş mücadelemizin başlatıldığı yerdir. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un ardından, 9 Eylül’de İzmir’e giren süvarilerimizin kurtuluş bayrağımızı astıkları yer de Konak’tır. İşte bu yüzden Konak, özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı tüm dünyaya haykırdığımız yerdir. İşte bu yüzden İzmir’in kalbinde, Konak’ta vatan aşkı bir başka güzeldir.

Milli Mücadele’mizi taçlandıran 30 Ağustos Zaferi, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolüdür. Bizler 30 Ağustos’un nice yıldönümlerini ve kahramanlarımızın destan yazdığı her zaferimizi, göğsümüzü gere gere kutlamaya devam edeceğiz. Bu bizim Mustafa Kemal’e ve vatan toprağını canı pahasına savunan tüm kahramanlarımıza borcumuzdur. Onlara ve şanlı tarihimize bağlılığımız, sevgimiz ve saygımız asla tükenmez.

Başta Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz. Onların bize bıraktıkları kutsal emanetin bekçileri olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedefe durmadan yürüyeceğimize her gün yeniden ant içiyoruz biz. Bizim birinci vazifemiz Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

30 Ağustos Zaferimizin 99. yıldönümünü kutluyor, yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi diyorum.

Abdül Batur

Mimar