KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > ​Başkan Batur, Kan Bağışı Kampanyası Başlattı

​Başkan Batur, Kan Bağışı Kampanyası Başlattı

29 Ocak 2020 Tarihinde Eklendi 890 Kez Okundu

Son olarak Elazığ'da yaşanan deprem felaketinin ardından, kan bağışının önemi bir kez daha açığa çıkarken; Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü ile Konak Belediyesi ortaklaşa “Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası” başlattı. Kampanyada ilk olarak Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kan bağışında bulundu.

Felaketler Yaşanmadan Önlem Almalıyız

Deprem kuşağında yer alan ve ne yazık ki nice canlar kaybettiğimiz depremlerin sonuncusunu Elazığ'da yaşadık ve 41 vatandaşımızı daha toprağa verdik. Deprem haberlerinin ardı arkası kesilmezken İzmir ve çevresi de sallanmaya devam ederken, kan bağışının önemi bir kez daha gündeme geldi. Bu noktada, Türk Kızılayı İzmir Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü ile Konak Belediye Başkanlığı ortaklaşa olarak “Kan ve Kök Hücre Bağışı Kampanyası” başlattı. Konak Belediyesi Hizmet Binasında başlatılan Kampanyaya ilk olarak Konak Belediye Başkanı Abdül Batur katıldı. Kan bağışında bulunan Batur, özellikle deprem haberleriyle sarsılan ülkemizde, son olarak Elazığ deprem felaketinin yaşandığını hatırlatarak; acil oluşabilecek kan ihtiyacını karşılamak üzere Belediye çalışanlarını ve tüm vatandaşları kan vermeye çağırdı. Batur, “Elazığ'da depremin yarattığı hasarı yerinde görmek ve ihtiyaçları yerinde tespit adına bölgeye gittik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Elazığ depremi bize bir kez daha gösterdi ki özellikle depremlerle oluşabilecek acil kan ihtiyaçlarını karşılamak için bir felaket yaşanmasını beklemeden her dönem kan bağışında bulunmak gerekir. Konak Belediyesi olarak kurumsal anlamda biz her zaman üzerimize düşeni yerine getirmede kararlıyız, tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum.” diye konuştu.

Havaların soğuması, okulların kapalı olması nedeniyle mevsimsel olarak, kan bağışı sayısında azalma yaşandığına dikkat çeken Türk Kızılayı İzmir Kan Bağışı Merkezi yetkilileri, Konak Belediyesinin bu anlamda her zaman olduğu gibi bugün de kurumsal olarak yanlarında olmalarının önemine dikkat çektiler. Özellik Başkan Batur'un kampanyaya katılarak kan bağışında bulunmasının da örnek alınacak bir davranış olduğunu belirterek kampanyada yüksek bir bağışçı sayısına ulaşacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
427 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
574 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
375 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
374 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
350 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu