KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > 23 Nisan Madalyaları Batur’dan

23 Nisan Madalyaları Batur’dan

20 Nisan 2019 Tarihinde Eklendi 1008 Kez Okundu

Konak Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlediği 'İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları', her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük heyecana sahne oldu. 24 ilkokuldan bin 400  öğrencinin katıldığı oyunlar, Konak Belediyesi’nin Halkapınar’da yapımını geçen yıl tamamlayarak hizmete açtığı halı sahada gerçekleştirildi. Oyunlar sonunda ilk 3’e giren minik sporcular, kupa ve madalyalarını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un elinden aldı.

Bebestad Atletizm Oyunları’na Rekor Katılım

Konak Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dördüncüsü gerçekleştirilen ve gelenekselleşen 'İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları' bu yıl rekor katılımla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl 16 ilkokuldan bin 250 öğrenci katılırken, bu yıl 24 okuldan toplam bin 400 minik sporcu katıldı. İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı oyunlara sporcu öğrencilerin aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe, Başkan Batur’un yanı sıra CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, Konak Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Bilimle, Sanatla Uğraşın

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, etkinliğe katılan öğrencileri ve emeği geçen herkesi kutlayarak, “Atatürk iyi ki bu bayramı sizlere hediye etti. Dünyanın en şanslı çocuklarısınız. Gelecekte bilimle, sanatla uğraşın. Aklı hür, vicdanı hür yaşayın ki bizler, devletimiz ve ulusumuz çağdaş uygarlık düzeyine ulaşsın” dedi.

Emeği Geçenlere Teşekkür

Kız ve erkek öğrencilerin takımlar halinde yarıştığı müsabakalarda büyük mücadeleler yaşandı. Zorlu parkurda dereceye giren sporcular kupalarını ve madalyalarını Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un elinden aldı. Büyük çekişmeye sahne olan Atletizm Oyunları’nda rakiplerini geride bırakan Seyfi Gülmezoğlu İlkokulu birinci olurken, Kıbrıs Şehitleri İlkokulu ikinci, Mustafa Kemal İlkokulu ise üçüncü oldu. Tüm sporculara da günün anısına madalya, Türk Bayrağı, tişört ve şapka hediye edildi.Başkan Batur, törende yaptığı konuşmaya Bebestad Atletizm Oyunları'nı düzenleyen Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve emeği geçen herkesi kutlayarak ve teşekkür ederek başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ulusumuz için çok önemli bir tarih olduğunu belirterek, “Milli Egemenliğimizin en önemli timsali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılış tarihi 23 Nisan 1920’dir. Bu tarihte ülkemizin bağımsızlığı ve egemenliği için yola çıkan Mustafa Kemal ATATÜRK ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’ndan önce bir çatı altında demokrasiyi ve demokratik kuralları işletmeye başlattığı tarihidir” dedi.

Tek Işığımız ATATÜRK

Batur konuşmasında öğrencileri yetiştiren öğretmenlerden tek ricaları olduğunu belirterek, “Tek liderimiz, tek ışığımız var; o da Mustafa Kemal Atatürk. O’nun bize emanet ettiği Cumhuriyete ve Cumhuriyet değerlerine, hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Sizler bizim güvencemizsiniz, sizler bizim umudumuzsunuz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Gelecek için izleyeceğiniz tek ışığınız var; o da, Mustafa Kemal Atatürk. O’nun yolundan ve ışığından ayrılmayın” diyerek çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.  Batur “Narlıdere’de olduğu gibi Konak’ta da Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullar ile birlikte her türlü etkinlikte birlikte olacaklarını belirten Başkan Abdül Batur, yerel seçimlerde kendisine oy veren Konak halkına da teşekkür etti. Batur, “Bugün geldiğimiz noktada, ülkemizde gerçekten demokrasi, egemenlik, hak, hukuk, adalet konusunda çırpınışlar, yakarışlar ve mücadele 31 Mart günü neticelendi. Artık yerel seçimlerle ilgili her şey bitti. Özellikle geçtiğimiz günlerde İstanbul’un da neticelenmesiyle demokrasi yarışı tamamlanmış oldu. Bundan sonra yerel yöneticiler olarak, hepimiz kentimize, ilçemize en iyi hizmeti yapma noktasında, belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla mücadelemize başlıyoruz. Bizlere destek veren Konak halkına teşekkür ediyorum. Onların bu güvenine, yüksek oy oranıyla seçilme noktasındaki dayanışmaya teşekkür ediyorum” dedi.     

Batur, geçtiğimiz yıl hizmete açılan Halkapınar spor tesisinin yapılmasında emeği geçen Konak eski Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve ekibine de teşekkür etti.  

Önce Yarıştılar Sonra Eğlendiler

Büyük coşkunun yaşandığı 'İlkokullar Arası Bebestad Atletizm Oyunları' ödül töreni sonrası ise tam bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği yaşandı. İzmir Marşı’nı hep bir ağızdan söyleyen öğrencilerin coşkusuna, Başkan Batur ve davetliler de katıldı. Palyaçolar ve müzikler eşliğinde eğlenen öğrencilere, çeşitli ikramlar da yapıldı. 

 


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
436 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
588 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
358 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
404 Kez Okundu