Anasayfa > Haberler > 23 Nisan Coşkusu Minik Yüreklerde Çarptı

23 Nisan Coşkusu Minik Yüreklerde Çarptı

23 Nisan 2019 Tarihinde Eklendi 906 Kez Okundu

İzmir’in kalbi Konak’ta, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, İsmetpaşa Semt Merkezi’nde coşku içinde kutlandı. Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar ve Projeler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İsmetpaşa Semt Merkezi’ndeki Oyun Odası Çocukları grubuna katılan 4 - 6 yaş arasındaki minikler gösterileriyle bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. Öte yandan Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde tekvando eğitimi alan 9-14 yaş grubundaki çocukların gösterileri de görülmeye değerdi.

Şarkılarla, Şiirlerle Kutlandı

Merkezin spor salonunda düzenlenen etkinliğe ailelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Yaşları 3 ila 6 arasında olan miniklerden oluşan koronun söylediği İzmir Marşı ile başlayan etkinlik çeşitli şarkılarla, dans ve jimnastik gösterileriyle devam etti. Roman dansı ve yöresel halk oyunları gösteriyle izleyenlere coşku dolu anlar yaşatan miniklerden sonra sahneye sporcu çocuklar çıktı. Yıl boyunca tekvando eğitiminde öğrendiklerini sergileme fırsatı bulan 9-14 yaş arasındaki sporcu çocuklar ise gösterileriyle büyük beğeni topladı. 11 yaşındaki Sezen Öztürk ve 12 yaşındaki Gülce Naz da günün anlam ve önemini okudukları 23 Nisan şiirleriyle dile getirdi.

Alkışlar Çocuklara

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kendilerine hediye ettiği ve dünyadaki tek çocuk bayramı olan  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşku içinde kutlayan minikler gösterilerin sonunda Bir Başkadır Benim Memleketim ve 10.Yıl Marşı’nı hep bir ağızdan söylediler. Gösterileri gururla izleyen anne ve babalar ise etkinlik sonunda çocuklarını ayakta alkışladı.