Bizim Citydekilerden misiniz?

DALYA KİLİMCİ

DENİZ TAYLAN TOMBUL

OYUN KONUSU:

Bir mahalle düşünün hoşgörü, neşe, eğlence, dans, müzik, arkadaşlık, gibi kavramların masumca yaşandığı bir mahalle. Her kapanan yolun çözümünün bulunduğu bir hayat. Kendi kültürlerini, değerlerini, geleneklerini korumaya çalışan beş kişinin hikayesi. İki Fransız’ın bu kültürü, güzelliği keşfedip sömürü altına almaya çalışması ve Bizim City sakinlerinin buna karşı tavırları. Tabii onlar da nasıl aşık olmasın bu güzel mahalleye?

Bu masumluğu korumak isteyenlerin kendi dillerinde anlattıkları kalplerinizi ısıtacak bir oyun.  Kendilerinin de dediği gibi “ Bu akşam biraz güleceğiz, biraz dans edeceğiz, birazda size kendimizi anlatacağız!” İyi seyirler.

AÇIKLAMA:

Konak Belediyesi Tiyatro Ekibi adı altında Alsancak Sanat Atölyesi ve İsimsiz Sahne olarak Ege mahallesinde yaşayan arkadaşlarımızla bu birleştirici sanat altında buluştuk. Amacımız bir kişi olsa bile bilinçli bir birey olmasına katkı sağlamaktı. Disiplininin, çalışmanın, okumanın, izlemenin, yorum yapabilmenin, kendini ifade edebilmenin önemine vurgu yaptık. Biz bir kişiyi bile kazansak ne mutlu derken pırıl pırıl, her şeye rağmen gülen beş arkadaşımızı mutlu ve eğlenceli bir hayata tutundurmaya başardık. Hayatlarında tiyatro oyunu izlememiş, sahneye çıkmamış arkadaşlarımızı yaşamına küçük de olsa olumlu etki edebildiysek ne mutlu bize. Akranlarının ve büyüklerinin yaptıkları hataları görüp bundan ders çıkarıp özgür bir birey olabilme, düşünüp, hisselerini açıktan yaşayabilme, tavrın ve üslubun bir hanımefendiye ve beyefendiye yakışacak şekilde geliştirmesine yardımcı olmaya çalıştık. Bunların hepsini tiyatro çatısı altında yaptık.

Üstelik söylemeden geçemeyeceğimiz bir gerçek var ki, sanatın gücüyle beş arkadaşımızla bazen güldük bazen hep birlikte gerilip sinirlendik. Fakat birbirimizi hiç kırmadık. Zaman çok hızlı geçmiş ve gün gelmiş hepsi sahnede sizi büyük bir heyecanla bekliyor. Sakın kalplerini kırmayın, çünkü daha Bizim City’i tanımadınız.