Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi'nin Kurslarında Hem Öğreniyorlar, Hem de Eğleniyorlar

Konak Belediyesi'nin Kurslarında Hem Öğreniyorlar, Hem de Eğleniyorlar

14 Temmuz 2019 Tarihinde Eklendi 525 Kez Okundu

Konak’ta Yaz Okulu Bir Başka

10 yaşındaki Mert tatilde ama bugün faks makinesinin nasıl çalıştığını öğrendi.
8 yaşındaki Aras ise ayın yüzeyindeki kraterlerin nasıl oluştuğunu… Bora ile Duru da ritim dersinde sahneye çıktı. Mert, Aras, Bora ve Duru, her gün evden çıkıp Konak Belediyesi’nin Güzelyalı Kültür Merkezi’ndeki yaz okuluna gidiyor. Sadece onlar da değil, Konak Belediyesi’nin sekiz ayrı merkezde açtığı, ücretsiz yaz okullarına katılan, 7-12 yaş grubundan toplam 600 çocuk yazı eğlenirken öğrenerek geçiriyor.

Hafta İçi Dört Gün

Konak Belediyesi’nin düzenlediği yaz okulları, belediyenin Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Dario Moreno Sanat Merkezi ile Hatay, Zeytinlik, Gültepe, Aziziye ve Kadriye semt merkezlerinde, 1 Temmuz’da başladı. Sekiz merkezde, hafta içi pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri, her gün üç saat süren kurslara, 7-12 yaş grubundan toplam 600 çocuk katılıyor. Yaz okulunda “Eğlenceli Matematik”, “Eğlenceli Bilim”, “Astronomi-Uzay”, “Felsefe”, “Bu Nasıl Çalışır?”, “Benim Filmim”, “Mahalli Oyunlar” ile “Dans-Ritim” derslerine katılan çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.

“Hizmeti belediyenin sunması çok önemli”

Yaz okulunun Güzelyalı Kursları Koordinatörü, Psikolojik Danışman Ebru Arıbaşak, çocukların yaz okulunda yaparak, yaşayarak, eğlenerek öğrendiklerini ve sorgulama yetenekleri ile merak duygularının geliştirildiği belirterek, “Onların zamanları çok keyifli geçiyor. Ailelerin para ödeyerek, özel yerlerden aldığı böylesi bir hizmeti belediyenin sunuyor olması da çok önemli. Bu tür organizasyonların yaygınlaşmasını diliyorum” dedi. Arıbaşak, çocukların yaz okulunda ilgi ve yeteneklerini keşfettiklerine de dikkat çekti.

“Eğitiyor ama ders gibi değil”

Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki derslere katılan 10 yaşındaki Bora Kayar yaz okulundan memnun. Bora, “Burası çok güzel. Hem eğitiyor hem de hiç ders gibi değil; çok eğlenceli” diye konuştu.

“Herkese tavsiye ediyorum”

10 yaşındaki Duru Özçelikyıldız da “Arkadaşlarımla oyun oynayarak güzel vakit geçiyoruz ve birçok şey öğreniyoruz. Burası çok güzel bir yer. Herkese tavsiye ediyorum” dedi.

“Beni geliştirdiğini düşünüyorum”

12 yaşındaki Öykü Erbalaban ise “Bu kurslar yaratıcı fikirler de veriyor, bilimsel açılar da sunuyor. Hem fiziksel hem de duygusal açıdan beni geliştirdiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Okul olmasaydı evde oturuyor olurdum”

10 yaşındaki Mert Aşiran, “Okul olmasaydı evde sıkıcı sıkıcı oturuyor olurdum. Onun yerine şimdi burada ders çalışıyorum. Yaz okulunun çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Burada çok mutluyum”

8 yaşındaki Aras Aşiran’ın görüşü ise şöyle: “Gezegenleri öğrendik. Dublör ne demek, onu öğrendim. Çok eğlenceli bir yer. Ben burada çok mutluyum.”