KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Konak Belediyesi Gültepe Planı İçin Kararlı

Konak Belediyesi Gültepe Planı İçin Kararlı

21 Ocak 2022 Tarihinde Eklendi 1088 Kez Okundu

Başkan Batur: Geri adım yok

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Şehir Plancıları Odası’nın açtığı davada 4. İdare Mahkemesi’nin Gültepe’de kentsel dönüşümün önünü açacak planın iptal edilmesi üzerine açıklama yaparak, “Kent zaman kaybediyor.  Biz buna üzülüyoruz. Kararlıyız planı yeniden yapacağız’’ dedi.

Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu 4. İdare Mahkemesi’nde Gültepe Planının iptaline ilişkin karar sonrası Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, planın yeniden yapılacağını ve geri adım atmayacaklarını söyledi.4. İdare Mahkemesi’nin 1/25.000’lik üst ölçekli plan, 1/5.000 nazım imar planı ve 1/1.000 uygulama imar planı arasındaki uyumsuzluğu gerekçe göstererek tamamen teknik nedenle planın iptal ettiğini söyleyen Başkan Abdül Batur, en kısa sürede gerekli teknik değişikliklerinin yapılacağını ve iptal nedeninin ortadan kaldırılarak örnek bir plan hazırlanacağını belirtti.Mahkeme kararında yapılan planın şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve imar mevzuatına aykırı olmadığının belirtildiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Bu dava zaman kaybından başka bir şeye yaramadı. Olan Gültepe’de 50 yıldır modern kent hayatı özlemiyle yaşayan vatandaşlarımıza oldu. Onların zamanı çalındı. Ama bizde geri adım olmayacak. Mahkeme kararına saygılıyız. O kararda ne eksik varsa düzelecek. En kısa sürede bu teknik aksaklığı giderip yeniden planı meclislerimizden geçireceğiz” diye konuştu.

Hektar başına 650 kişi

Gültepe imar planının orta yoğunluklu bir nüfus artışı öngördüğünü, müteahhit odaklı değil vatandaş odaklı bir plan olduğunu yineleyen Başkan Batur, “Bizim yaptığımız planda hektar başına 650 kişi düşecek. Bugün Hatay, Alsancak bölgelerimizde hektar başına bunun iki, üç katı nüfus düşüyor. Bu düşük yoğunluk Buca ve Bornova Evka-3 yerleşim alanlarındaki kadar. O yerleşim alanlarında bugün otopark sorunu, yeşil alan sorunu, yol sorunu yaşanmıyor. Gültepe’de de bunlar olacak.  Bugün orada oturan halkımızın ne koşullarda yaşadığı ortada. Doğalgaz istiyorlar. Gelemiyor, çünkü hattın nereden nasıl geçeceğini gösteren bir plan yok.  Biz Gültepe’de modern bir şehir kurmak istiyoruz. Örnek bir kent yaratmak için iyi niyetle çalışıyoruz. Gültepe’nin talihini değiştirmek istiyoruz. Varoşlar olarak değil gıpta ile bakılan bir kent parçası olması için uğraşıyoruz. Bunu yapacağız. Gültepe’nin kör talihini yenmesinin önünü açacağız. Üzüldüğümüz, zaman kaybı. En iyi ihtimalle 6-7 ay kaybedilecek” diye konuştu.

Odaya çağrı

Şehir Plancıları Odası yönetimine de çağrıda bulunan Başkan Batur, sözlerini şöyle tamamladı:

“Biz iyi niyetliyiz. Yaptık oldu, gibi bir düşüncemiz ve yönetim anlayışımız da yok. Şimdi hızlıca yeniden planlamaya başlıyoruz. Odamızın yönetiminin ister hepsi, ister belirleyecekleri temsilciler ile bu plan sürecine dahil olmalarını istiyoruz. Birlikte planı yapalım ki bir daha itiraz olmasın ve yeniden zaman kaybetmeyelim. Gültepe’nin artık zaman kaybetmeye tahammülü yok. Zaten 50 yıldır ihmal edilmişler ve bugünkü haline gelmiş. Artık modern bir kentin tüm gereklerinin yer aldığı sağlıklı yaşam alanlarında hayat sürsünler. Yıllarca cefa çekmişler, artık sefa sürsünler. Bunun önünde de kimse engel çıkarmasın. Oradaki halkın da kafasını yalan yanlış bilgilerle karıştırmasınlar. Biz hep söyledik. Yerinde dönüşüm diye. Komşusu aynı, evi yeni olacak. Hiç kimseyi yerinden etmeyeceğiz. Herkes hak ettiğini alacak. Belediye olarak elimizi değil,tüm varlığımızı bu planın hayata geçmesi için taşın altına koyacağız. Deprem gerçeği ortadayken, şehrin yenilenmesi gerektiğine herkes hemfikirken, tüm kurumların işbirliği yapması gerektiği apaçık ortada. Bir birimize köstek olacağımıza destek olmalıyız. Çünkü bu şehirde hepimiz yaşıyoruz.’’


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
430 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
581 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
352 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu