KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Hilmi Değirmenci İsmi Konak’ta Yaşayacak

Hilmi Değirmenci İsmi Konak’ta Yaşayacak

14 Ocak 2022 Tarihinde Eklendi 899 Kez Okundu

İzmir siyasetinin unutulmaz ismi Hilmi Değirmenci’nin adı, Konak Belediyesi’nin Güzelyalı’da faaliyet gösteren, emek ve üretimin hiç durmadığı semt merkezinde yaşayacak. Değirmenci’nin adının semt merkezine verildiği törende konuşan Başkan Batur, “Hilmi Değirmenci, yiğit bir Egeli, yiğit bir İzmirliydi. Bu semtte onun ismini yaşatmak bizim için bir gurur oldu. Bıraktığı sosyal demokrasi mücadelesinin yılmaz takipçileri olarak bu davaya ve onun da arzu ettiği iktidar yolunda mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle aldığı kararın ardından, İzmir siyasetinin unutulmaz ismi, Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin (SHP) son İzmir İl Başkanı Hilmi Değirmenci’nin ismi Konak Belediyesi’nin Mehmet Ali Akman Mahallesi’nde bulanan semt merkezine verildi.  2020 yılında yaşama veda eden, özellikle CHP ve SHP’nin birleşmesinde İzmir’de çok önemli rolü olan ve birçok siyasetçiyi de İzmir’e kazandıran Değirmenci’nin adının semt merkezine verilmesi için düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, CHP Konak İlçe Sekreteri ve Hilmi Değirmenci’nin kızı Gülden Aslı Değirmenci, eşi Hatice Gül Değirmenci, oğlu Melih Değirmenci, CHP İzmir İl eski Başkanı, İzmir Milletvekili ve Değirmenci’nin kayınbiraderi Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, CHP Konak İlçe Yöneticileri ile Kadın ve Gençlik Kolları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar, sivil toplum ve demokratik kitle örgütleri temsilcileri, Değirmenci’nin yakın arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Batur: Hilmi Ağabey siyaseti çıkarı için değil, ülkeye hizmet için yaptı

Tören açış konuşmasında, “Hilmi Değirmenci ismini bu semtte yaşatmak bizim için gururdur” diyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, insanları dinleyebilen, iyi yönlendiren, sakin güç olarak söz ettiği Değirmenci’yi andığı konuşmasında şunları söyledi:

“Hilmi Ağabey öncelikle yiğit bir insandı. Hiç kimsenin arkasından iş çevirmeyen, siyaseti doğru bildiği şekilde yapan, özveriyle yapan, kendinden veren, partiye güç katan bir insandı. Kendisini yakından tanıma şerefine de nail oldum. SODEP’le başladığı aktif siyasette CHP ve SHP birleşiminde de çok aktif rol oynadı. İnsanlarla barışık, siyasette Ağabey lakabı kendisine çok yakışan, herkesin sevgilisi olan bir ağabeyimizdi. Sakin güçtü. İnsanları dinleyebilen ve yönlendirmeyi de iyi yapan bir ağabeyimizdi. Siyaseti çıkarı için değil, ülkeye hizmet için yapan biriydi ki bu vasfı çok önemlidir. Sıkı sıkıya bağlı olduğu sosyal demokrasi ideolojisinden hiç ödün vermeden, siyasetten nemalanmadan, politika sahnesine adını altın harflerle yazdıran bir kimlikti. İzmir’in sol siyasetinin sembol isimlerinden biri ve aynı zamanda çok iyi bir Atatürkçüydü.  Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla özdeşleşmiş bir ağabeyimizdi. Yiğit bir Egeli, yiğit bir İzmirliydi. Bu semtte onun ismini yaşatmak bizim için bir gurur oldu. Bu teklifi meclise getirdiğimizde tüm meclis üyelerimizin oyuyla, oybirliğiyle karar aldık. Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma bu davranış biçimi için, birliktelik ve Hilmi Ağabey için yaptıkları destekten ötürü hepsine teşekkür ediyorum.”

Bayrağı çocukları devraldı

Hilmi Değirmenci’nin ailesinin de Atatürkçü ve çağdaş kimliğiyle örnek olduklarını dile getiren Başkan Batur, Değirmenci’nin bıraktığı sosyal demokrasi mücadelesine devam edeceklerini ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gül Hanım’ın, Gül ablamızın da bende ayrı bir yeri vardır. Narlıdere Belediye Başkanıyken ilk kadın danışma merkezimizin kurulması aşamasında bize çok büyük katkıları olmuştu. Kadın danışma merkezleri kanunen bir zorunluluk olmadan önce biz bu çalışmayı yapmıştık. Gül Hanım’ın o çalışmada emeği büyüktür. Oradan beri dostluğumuz devam ediyor. Hilmi Ağabey zaten hepimiz ortak paydasıydı. Onun bıraktığı evlatları da hem siyasi hem mesleki olarak da çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Melih Değirmenci’yi hepiniz tanıyorsunuz, kendisi bizim kardeşimiz. Aslı Değirmenci ilçemizde ilçe sekreteri olarak babasının bıraktığı siyasi bayrağı en iyi şekilde taşıyor. Gülcan kardeşimize de sevgilerimiz iletiyoruz. Hepsi pırıl pırıl çocuklar. Atatürkçü, çağdaş kimliğiyle Gül Hanım da bu ailenin simgesi. Bu aileyle tanışmaktan, birlikte olmaktan büyük onur duyuyoruz. Hilmi Ağabeyimi rahmetle ve saygıyla bir kez daha anıyorum. Işıklar içinde uyusun. Bıraktığı sosyal demokrasi mücadelesinin yılmaz takipçileri olarak bu davaya ve onun da arzu ettiği iktidar yolunda mücadeleye devam edeceğiz.”

Siyasetin beyefendisi

Semt merkezine Hilmi Değirmenci’nin isminin verilmesi nedeniyle Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a teşekkür ederek sözlerine başlayan Yekta Varnalı, Hilmi Değirmenci’yi siyasetin beyefendisi olarak tanımladı.  Değirmenci’nin yakın arkadaşı, CHP İzmir İl Disiplin Kurulu Üyesi Varnalı,  “Ben hep öyle gördüm, çevre öyle gördü,  parti büyüklerimiz zamanında öyle gördü öyle değerlendirdi. Ailesine, evlatlarına çok güzel, onurlu bir isim bırakarak çok erken ayrıldı.  Kendisini saygıyla, hasretle ve rahmetle anıyorum” dedi.

Liyakat örneği

Hilmi Değirmenci’nin eşi Hatice Gül Değirmenci de Hilmi Değirmenci’nin adının semt merkezine çok yakıştığını belirterek, “Kendisi tam bir liyakat örneğiydi. Partisi için çalışan, partisi için üreten, canını dişine takan çok fedakar bir insandı. Biz, aile olarak, evlatları olarak, karısı olarak onunla her zaman gurur duyduk. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Meclis Üyelerinin aldığı bu karar bize çok büyük bir gurur verdi, müteşekkiriz, çok teşekkür ederiz” dedi.

Sertel: Örgüte ve örgütçülüğe sahip çıktı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel de bir insanın adının sonsuza dek yaşatılacağı bir vefa örneği yaşandığını belirtti. Eşi ve çocuklarının Hilmi Değirmenci ile gurur duyarak ve onun izinde hayatlarına devam edeceklerini söyleyen Sertel,  “Hilmi Ağabey bunu çok hak ediyordu. Çünkü siyasette düzgün, karakterli, onurlu, kişilikli bir duruş sergilediği gibi hiçbir beklentisi olmaksızın sosyal demokrasi mücadelesinde önderlik yaptı. Onu genç bir gazeteci olarak tanımıştım. Sonra siyasette yollarımız kesişti, bazen aynı listelerde, bazen karşı listelerde yarıştık, mücadele ettik. Sosyal Demokrat Halkçı Parti’nin İl Başkanlığı yaptığı dönemde onun örgüte ve örgütçülüğe nasıl sahip çıktığını, örgütün ve toplumun hakkını o dönemki yerel yönetimlere karşı da koruduğunun tanığıyımdır. Bazı ölümler vardır ki erken olarak tanımlanır. Bazı ölümler vardır ki ecel olarak tanımlanır. İşin gerçeği şudur ki; hiçbir insan ölümden kaçamaz, bir gün kara toprakla buluşur. Önemli olan anlamlı yaşamaktır, önemli olan iz bırakarak yaşamaktır, iz bırakarak hayata veda etmektir” diye konuştu.

Bayır: Partinin iktidar olduğunu bu topluma göstereceğiz, ona sözümüz var

CHP İzmir Milletvekili,CHP İzmir İl eski Başkanı ve Değirmenci’nin kayınbiraderi Tacettin Bayır ise yaptığı konuşmayla herkesi duygulandırdı. Bayır, “40 yıllık iş ortaklığım var, ağabeyim, siyaseten önderim, her şeyimdi. Kaybettiğimizde büyük şok yaşadık. Bundan 30 yıl önce kaybettiğimiz Deniz Bengisu gibi siyaset öğretmenlerimizden Ferhat Aslantaş, Mesut Özdemir gibi birçok arkadaşla birlikte partinin içinde sol kanat ekibiydik. Partiyi iktidara taşımak için de ant içmiştik, o göremedi. Ancak büyük ihtimalle biz, partinin iktidar olduğunu bu topluma göstereceğiz, ona ant içtik, sözümüz var” dedi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
439 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
594 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
383 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
380 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
360 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
406 Kez Okundu