KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Çocuklar Öğrenme ve Keşfetme Heyecanını Başkan Batur’la Paylaştı

Çocuklar Öğrenme ve Keşfetme Heyecanını Başkan Batur’la Paylaştı

04 Şubat 2022 Tarihinde Eklendi 494 Kez Okundu

Başkan Batur, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi – KONTAK’ta ara tatil boyunca düzenlenen eğitim programının son gününde çocuklarla bir araya geldi. Eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yapan Başkan Batur, “Eğitim, fırsat eşitliğinin sağlanması gereken en önemli alanlardan bir tanesi. Biz, okul öncesi eğitimden başlayarak Konak’ta her çocuğun çağdaş eğitime ulaşabilmesi, eşit şartlardan yararlanabilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz.Her alanda olduğu gibi özellikle ve öncelikle eşit eğitim fırsatı yaratılmasında da çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerinin yanında olmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konak Belediyesi’nin ilkokul 2., 3. ve 4’üncü sınıf öğrencileri için düzenlediği ara tatil programı sona erdi. Konak Belediyesi’nin, İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) katkılarıyla restore ettiği Tarihi İstiklal İlkokulu’nu dönüştürerek kurduğu Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi – KONTAK’ta gerçekleştirilen atölye çalışmalarının son gününde Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da çocuklara eşlik etti. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve Konaklı çocukların verimli bir tatil dönemi geçirmesi amaçlı düzenlenen ücretsiz programa, belediyenin semt merkezlerinde düzenlenen kurslara aileleri ya da kendileri katılan çocuklar katıldı.  Kentimiz İzmir Derneği işbirliğiyle düzenlenen eğitim programında teknoloji, sanat, sayısal bilimler ve astronomi atölyeleri yer alırken, ilerleyen süreçte merkezden tüm çocukların yararlanabilmesi için düzenli aralıklarla atölye çalışmaları hazırlanmaya devam edecek.

Sosyal tesislerde öncelik eğitime

Ara tatilin son gününde çocukları yalnız bırakmayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde bilim dünyasının kapılarını aralayan çocuklara eşlik etti. Çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Batur, planetaryumda gezegenleri ve gökcisimlerini öğrenen miniklerin heyecanına ortak oldu. Etiğimde fırsat eşitliğine dikkat çeken Başkan Batur, “Bugün Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde çocuklarımızla birlikte onların öğrenme ve keşfetme heyecanına ortak olduk. Çocuklarımızın eğitim süreçlerine, gelişimlerine katkı koymayı önceliğimiz sayıyor, tüm imkanlarımızı da onlar için seferber ediyoruz. Eğitim, fırsat eşitliğinin sağlanması gereken en önemli alanlardan bir tanesi. Biz, okul öncesi eğitimden başlayarak Konak’ta her çocuğun eğitime ulaşabilmesi, eşit şartlardan yararlanabilmesine yönelik çalışmalar yapıyoruz. İnşa ettiğimiz sosyal tesislerimizde mutlaka çocuklarımıza yönelik eğitim birimleri olmasına dikkat ediyoruz. Bunu Hilal’de, Toros’ta uyguladık, şimdi Beştepeler’deki sosyal tesisimizde de aynı sistemi uyguluyoruz. Çınarlı’da hizmete açacağımız Sancar Maruflu Bilim Merkezi de çocuklarımızın bilimle buluşacağı yeni bir alan yaratacak. Biz her alanda olduğu gibi özellikle ve öncelikle eşit eğitim fırsatı yaratılmasında da çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerinin yanında olmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
431 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
582 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
376 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
353 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
400 Kez Okundu