Müdürlükler

Telefon: 0232 425 35 01
E-Posta: kadinaile@konak.bel.tr

KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HAKKINDA

Ülkemizdeki ilçe belediyeleri arasında ilk olarak kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, öncelikle kadınlara hizmeti hedeflemektedir. Müdürlüğün amacı kadına yönelik yerel ve sosyal politikalar üretmek, projeler geliştirmek, kadınların yanında çocuk, yaşlı, engelli v.b. tüm dezavantajlı grupların belediye hizmetlerinden eşit olarak yararlanmalarını sağlamaktır. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde yaşayan kadınların toplumsal hayata etkin ve üst düzeyde katılmasını sağlamak ve üreterek ekonomik olarak güçlenmesini desteklemek amaçlı meslek edindirme, yabancı dil, geleneksel el sanatları, hobi ve beceri kursları düzenlenmektedir. Sertifikalı olan bu kurslardan her yıl üçbin kişi yararlanmaktadır. Meslek odası ve benzeri işveren örgütlenmesi niteliğinde olan sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler sonucu düzenlenen bu kurslarla eleman açığı bulunan alanlarda kadınlar iş bulabildiği gibi kendi işyerlerini de açabilmektedirler.

MÜDÜRLÜK BİRİMLERİ

- SEMT MERKEZLERİ