Anasayfa > Sıkça Sorulan Sorular > Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi İşlemleri

1- Belediyeye gelmeden nasıl vergi borcu ödeyebilirim?
İnternet yolu ile www.konak.bel.tr sayfasından e-belediye linkine tıklayarak, Ptt yolu ile (Posta Çeki Numaramız: 218227), Banka yolu ile (Hesap Numaramız: Vakıflar Bankası Gazi Bulvarı Şubesi, TR330001500158007292290568) vergi borçlarınızı ödeyebilirsiniz.

2- Emlak vergisi muafiyetinden kimler yararlanır ve şartları nelerdir?
Emekliler, gaziler, şehit yakınları, hiçbir geliri olmayanlar ve engelli vatandaşlar emlak vergisi muafiyetinden yararlanabilirler. (Emekli aylığından başka hiçbir geliri olmamak. Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2 yi geçmeyen tek meskeni olmak.)

3- Emlak beyanı hangi durumlarda verilir ve ne zaman ödenir?
Emlak beyanı satış ve ölüm sonucunda verilir. Emlak vergisi birinci taksidi, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksidi Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

4- Çevre Temizlik Vergisi ne zaman ödenir?

Çevre Temizlik Vergisi, birinci taksiti Mayıs ayında, ikinci taksiti Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

5- Eğlence Vergisi ne zaman ödenir?

Eğlence Vergisi, biletle girilmesi zorunlu olmayan eğlence yerlerinde her aya ait vergi o ayı takip eden ayın 20'nci günü akşamına kadar ödenir.

6- İlan ve Reklam Vergisi ne zaman ödenir?

İlan ve Reklam Vergisi, birinci taksiti Mayıs ayında, ikinci taksiti Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksitte ödenir.

Vergiye tabi ilan ve reklamlarda, ilan ve reklam işinin mükellefçe yapılması halinde ilan veya reklam işinin yapılmasından önce mükellef tarafından, verilecek beyanname üzerine, tarh ve tahakkuk ettirilir.

İlan ve Reklam Vergisine ilişkin verilen beyanlar, her yıl Ocak ayında programsal olarak bir sonraki yıla otomatik aktarılmak suretiyle, tahakkuk oluşturulacaktır. Mükelleflerimiz, beyanlarında değişiklik yapmak istemeleri halinde, şahsen veya 05330715565 nolu whatsapp hattına veya Mali Hizmetler Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir.