KATEGORİLER
Anasayfa > Haberler > Tatlı Mustafa’ya Büyük Vefa

Tatlı Mustafa’ya Büyük Vefa

27 Mart 2021 Tarihinde Eklendi 790 Kez Okundu

Adı Artık Sokağında Yaşıyor

Tatlı Mustafa lakabıyla tanınan Yeşilova Spor Kulübü’nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından’ın adının verildiği sokak törenle açıldı. Açılışta konuşan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “İzmir futboluna damga vurmuş çok değerli bir büyüğümüzün hatırasını yaşatmaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Türk futboluna sayısız futbolcu kazandıran, Yeşilova Spor Kulübü’nün Kurucusu Mustafa Küçükoğullarından’ın adı artık sokağında yaşıyor. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak Belediye Meclisi’nin oybirliği kararıyla, “Tatlı Mustafa” lakabıyla tanınan ünlü ismin adını Mersinli’de yaşadığı sokağa verdi. 2816 Sokak’ın yeni tabelası, siyaset ve spor dünyasından önemli isimlerin katıldığı törenle açıldı. Törene Başkan Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, CHP İzmir İl yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve ilçe yöneticileri, TÜFAD İzmir Şube başkanı Şaban Acarbay, Konak Belediye Meclisi üyeleri, Küçükoğullarından ailesinin temsilcileri, Yeşilova Spor Kulübü ile amatör spor kulüplerinin yöneticileri, eski futbolcular, hakemler, bölge muhtarları ve semt sakinleri katıldı. Törenden önce Yeşilova Spor Tesisleri’ni ziyaret ederek, Konak Belediyesi tarafından yapılan revizyon çalışmalarını inceleyen Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, daha sonra “Tatlı Mustafa” yazan yeni sokak tabelasının üzerindeki örtüyü Küçükoğullarından’ın ailesi ve dostlarıyla birlikte kaldırdı. Tatlı Mustafa Sokağı’nın tabelası, ünlü futbol adamın evinin önünde bulunan parkta yerini aldı.

Küçükoğullarından: Büyük Onur Duyduk

Törende ilk sözü aile adına, Küçükoğullarından’ın oğlu Akın Küçükoğullarından aldı. Küçükoğullarından, sokağa babasının adının verilmesinden büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu ifade ederek, Başkan Batur’a kendi ve ailesi adına teşekkür etti.

Acarbay: Tarihe Not Düştünüz

TÜFAD İzmir Şube Başkanı ve aynı zamanda Yeşilova Spor Kulübü’nde yetişmiş Şaban Acarbay ise takımın köklü bir kurum olduğunu ve topluma büyük değerler kazandırdığını belirterek, “Buraya bu adı vermekle, Mustafa Küçükoğullarından’ın adını yaşatmakla tarihe büyük bir not düştünüz” dedi.

Gazeteci Yazar Okan Yüksel de Küçükoğullarından’ın adının sokağına verilmesinin ve isminin yaşatılmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

İduğ: Sporu Desteklemek Bizim Görevimiz

Törene katılan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise Mustafa Küçükoğullarından’ın simge bir isim olduğunu vurguladı. İduğ, kendisinin ve Başkan Abdül Batur’un futboldan geldiğini anımsatarak, “Türkiye’de futbol kulüplerinin tesis konusunda eksikleri çok fazla. Yerel yönetim olarak spor camiasının olanaklarını sağlamak bizim de görevimiz” diye konuştu. İduğ, Küçükoğullarından’ın isminin kendi sokağına verilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu da sözlerine ekledi.

Batur: Bu Heyecanı Paylaşmak Çok Güzel

Daha sonra söz alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da Mustafa Küçükoğullarından’ı yakından tanıdığını belirterek, “Bugün gerçekten İzmir futboluna damga vurmuş çok değerli bir büyüğümüzün hatırasını yaşatmak, onun yaşadığı evin, kahvesinin önünde, onun yaşadığı dostlarıyla caddeye adını vermekten büyük bir onur duyuyoruz. Benim için de çok farklı bir duygu. Okuduğumuz Namık Kemal Lisesi, 75’li yıllarda futbolcu fabrikasıydı. O dönemde efsane bir takımımız vardı. Her sene şampiyonluğa oynayan bir takımdı. Ben bu muhite hiç uzak değilim ve şimdi bu muhitte bir arada olmak bana ayrı bir heyecan verdi. Bugün bu heyecanı paylaşmak, bir arada olmak çok güzel” diye konuştu.

“Her Konuda Yardıma Hazırız””

Küçükoğullarından’ın futbola 59 yıl hizmet ettiğine dikkat çeken Başkan Batur, “Futbola bu kadar süre hizmet etmek çok önemli. Yıllarca Yeşilova’yı oynattı ve bir futbolcu fabrikasına dönüştürdü. Yetiştirdiği futbolcular birinci liglerde oynadı. Bu semte bir simge olarak ismini verdi. Ne mutlu ona ki böyle spor sevdalısı, gençlik konusunda emeğini veren biri abimiz oldu. Akın, Metin, Serkan gibi evlatlar yetiştirerek, Yeşilova’yı onlara emanet etti. Biz de Yeşilova’yı desteklemeye devam edeceğiz. Bornova Belediye Başkanımız Mustafa İduğ’la birlikte her konuda yardıma hazırız” dedi.

“Sporda Dostluk, Kardeşlik Vardır”

Amatör kulüplerde yöneticilik yapmanın çok zor olduğunu da vurgulayan Batur, “Amatör spor kulüplerini ayakta tutmak yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden… Biz de elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Kadın futbol takımımızın maçları da başlayacak. Kadının sporda da yerini alması bizim için önemli. Onlara da destek veriyoruz. Sporda dostluk, güzellik, kardeşlik vardır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ demiş. Biz de aynı doğrultuda hizmete devam edeceğiz” diye konuştu.

Sertel’den Batur’a Teşekkür

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ise “Yaşadığı sokağa Mustafa Küçükoğullarından’ın adını verilmesine ilişkin öneriyi hemen değerlendirerek meclise sunan ve meclisiyle bu kararı çıkaran Başkan Abdül Batur’a gerçekten minnettarım; çünkü geçmiş dönemlerde bu konuda görüşler gündeme geldi ama yerine gelmemişti. Ne mutlu ki, bu güzel görev de Sayın Başkan Abdül Batur’a düştü” dedi. Küçükoğullarından’ı yakından tanıdığını ifade eden Sertel, şöyle devam etti:

“İki Başkanım El Ele Vermiş”

“Ne zaman canım sıkılsa soluğu buradaki kahvehanede alır, onunla sohbet ederdim. Genç yaştaydık ve onlar bizim için toplum önderiydi. Ben bu bölgenin çocuğu olmaktan çok büyük bir onur, gurur duyuyorum. Çok özellikli bir bölgeydi; bir futbolcu yatağıydı ama imkân yoktu, tesis yoktu, çok zorluklar vardı. Amatör ruh vardı, para yoktu, saha yoktu. Şimdi belediye başkanlarımızla birlikte bunların da var olduğu noktada gençlerimizin de çok iyi futbolcular olarak yetişeceğine inanıyorum. İki başkanım el ele vermiş, Yeşilova’yı yüceltmeye karar vermiş. İşte o, Tatlı Mustafa’nın ruhunu şad eder.”

Konuşmaların ardından yeni tabelanın üzerindeki örtü kaldırılarak, sokağa yeni ismi verildi.


Foto Galeri

Son Haberler
Konaklı Gençlere Gazaltı Kaynak Eğitimi

09 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
433 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Anlamlı Veda

02 Şubat 2024 Tarihinde Eklendi
583 Kez Okundu

Konaklı Minik Sporculara Yarıyıl Tatili Hediyesi Spil Gezisi

26 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
379 Kez Okundu

Başkan Batur’dan Yeni Bina Alanında İnceleme

25 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
378 Kez Okundu

Konak’ın Örnek Personeline Başkan Batur’dan Teşekkür

23 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
356 Kez Okundu

Vedat Uğur’a Konak Belediyesi’nde Son Veda

19 Ocak 2024 Tarihinde Eklendi
402 Kez Okundu